Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Nyelvi képzés

Nyelvi követelmények és mentességek az Edutus Egyetemen

a)    A tanterv részeként előírt nyelvi tantárgyak

A mintatanterv részeként előírt nyelvi tárgyak teljesítése kötelező. A nyelvi tárgyak teljesítése része a végbizonyítvány kiállításának. A teljesítések alól nem adható felmentés. Ugyanakkor a nyelvi tárgyakra is vonatkozik a validáció, a már megszerzett ismeretek (megszerzett nyelvvizsga bizonyítványok) beszámítása.

Nyelvi tanulási nehézségek, diszlexia:

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény. 49.§ (8) szerint:

A fogyatékossággal élő hallgató részére biztosítani kell a fogyatékossághoz igazodó felkészítést és vizsgáztatást, továbbá segítséget kell nyújtani részére ahhoz, hogy teljesíteni tudja a hallgatói jogviszonyából eredő kötelezettségeit. Indokolt esetben mentesíteni kell egyes tantárgyak, tantárgyrészek tanulása vagy a beszámolás kötelezettsége alól. Szükség esetén mentesíteni kell az idegen szaknyelvi ismeretek tudásmérése vagy annak egy része, illetve szintje alól. A tudásmérés során biztosítani kell a hosszabb felkészülési időt, az írásbeli beszámolón lehetővé kell tenni a segédeszköz – így különösen írógép, számítógép – alkalmazását, szükség esetén az írásbeli beszámoló szóbeli beszámolóval vagy a szóbeli beszámoló írásbeli beszámolóval történő felváltását. Az e bekezdés alapján nyújtott mentesítés kizárólag a mentesítés alapjául szolgáló körülménnyel összefüggésben biztosítható és nem vezethet az oklevél által tanúsított szakképzettség megszerzéséhez szükséges alapvető tanulmányi követelmények alóli felmentéshez.

Részletesebben itt olvashat

b)    Az oklevél kiadásának feltételeként előírt nyelvismeret

A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, a képzési és kimeneti követelmények és az Egyetem együttesen határozzák meg az oklevél kiadás feltételének meghatározott nyelvi követelményeket. Az oklevél kiállításának feltétele a sikeres záróvizsga és az alábbi nyelvi követelmények teljesítése.

Az Edutus Egyetemen elfogadható szaknyelvi vizsgák

http://www.oktatas.hu/nyelvvizsga/nyelvvizsgara_keszuloknek/nyak_vizsga

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben