Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hallgatói pénzügyek

Információk a hallgatói befizetésekről, bankszámláról, képzési szerződésről, szükséges dokumentumokról.

1. Adóazonosító jel, TAJ szám és bankszámlaszám:

Megadása a Neptun rendszerben minden hallgató számára nélkülözhetetlen. Ezen adatok hiányában semmilyen kifizetést nem tud az Edutus Egyetem Ön felé (ösztöndíj, rendszeres szociális támogatás, stb.) teljesíteni.

2. TAJ szám

A TAJ száma az Országos Egészségbiztosítási Pénztárba (OEP) történő bejelentéshez is szükséges, ez alapján jogosult a nappali tagozatos hallgató ingyenes orvosi ellátásra.

3. Bankszámlaszám

A hallgatói befizetések egy gyűjtőszámlára történnek ide csak banki átutalással és banki befizetéssel lehet pénzmozgást kezdeményezni. Pénzügyei rendezése érdekében kötelező a bankszámlaszám megadása. A bankszámlanyitáshoz, keresse fel az Ön lakhelyéhez legközelebb eső bankfiókot.

4. Támogatások

A hallgatók tanulmányaik során támogatásban részesülhetnek, illetve megpályázhatnak ösztöndíjakat: pl. szakmai és tudományos ösztöndíj, közéleti ösztöndíj, „Bursa” ösztöndíj, „Alapítvány diákja” ösztöndíj stb.

A juttatásokról részletesebb információkat a szeptemberben tartandó tájékoztatón hallhat, ill. a honlapunkon is megtalálható a Hallgatói Juttatások és Térítések Szabályzatában (HJTSZ).

5. Képzési szerződés

A hallgatókkal beiratkozáskor képzési szerződést kötünk. A képzési szerződés szövege itt olvasható.

6. Az önköltség és egyéb térítési díjak kiegyenlítése

Az önköltség és a térítési díjak kiegyenlítésének módjáról, a Neptun rendszerben történő kezeléséről honlapunkon vagy a Neptun nyitó felületén a Hasznos linkek alatt is tájékozódhat az ott található pénzügyi tájékoztatókból.

Pénzügyi tájékoztatók listája itt:

7. Befizetés magánszemélyként

Minden hallgatói befizetést a NEPTUN gyűjtőszámlára utalással vagy bankkártyás fizetéssel kell teljesítenie a hallgatónak.

Bankszámlaszám: 10300002-40000413-49020092

Közlemény: NK-****** ahol a csillagok helyére a saját Neptun kódot kell beírni.

Részletfizetésre valamennyi önköltséges képzésben résztvevő hallgató jogosult. Az önköltség megfizetése 3 részletben történik.

A számla a tétel kiírásakor automatikusan kiállításra kerül az Ön nevére és megadott állandó lakcímére. A Neptun/Pénzügyek/Számlák menüpont alatt tudja kinyomtatni az elkészült számlát.

8. Befizetési határidők:

Részletek Fizetési határidő
1. részlet Tavaszi félévekben: február 15-ig.

Őszi félévekben: szeptember 15-ig.

2. részlet Tavaszi félévekben: március 15-ig.

Őszi félévekben: október 15-ig.

3. részlet Tavaszi félévekben: április 15-ig.

Őszi félévekben: november 15-ig.

Az önköltség késedelmes, határidőn túli befizetése esetén az eljárás rendje mindhárom részlet esetén az alábbi:

A határidőt követő 5. munkanapon a hallgató tartozásáról e-mail értesítést kap. Amennyiben tartozását továbbra sem egyenlíti ki, a határidőt követő 10. munkanapon a HJTSZ 8. sz. mellékletben meghatározott késedelmi díj kerül kiírásra.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben