Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Szolgáltatásaink

Mentálhigiénés tanácsadás

Mentálhigiénés tanácsadással bővült az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások köre az Edutus Egyetemen. De mi is az a mentálhigiéné és miben tud segíteni? Lakatos Luca, mentálhigiénés szakember válaszolt a kérdéseinkre a témában.

A mentálhigiénés tanácsadás során, a szakember segítőbeszélgetést folytat, amelyben elsősorban érzelmi visszatükrözéssel, valamint kérdésekkel reflektál a kliens lelkiállapotára, ezáltal segíti őt, hogy egy komplexebb képet tudjon kialakítani önmagáról.

Mi a különbség a pszichológia és a mentálhigiéné között?

A mentálhigiéné nem foglalkozik betegségek kezelésével és nem állít fel diagnózist. Olyan egészséges embereknek segít, akik elakadtak valamilyen lelki folyamatban és azt nem tudják egyedül megoldani. Ha a segítő szakember a beszélgetések során úgy látja, hogy a felmerülő akadályok lelki zavarra, vagy mélyebb pszichés problémákra utalnak, átirányítja pszichológushoz vagy pszichiáterhez a klienst.

Mekkora az érdeklődés a szolgáltatás iránt?

Még ma is nehezen kérnek segítséget az emberek annak ellenére, hogy a lélekgyógyászat egyre elfogadottabb és egyre nyitottabbak az emberek iránta. Az elmúlt egy hónap alatt meglepően nagy érdeklődés fogadta a tanácsadást és azóta 8 fő aktívan részt is vesz egyéni üléseken.

A lehetőség nem csak a hallgatók, de az Edutus Egyetem munkatársai és oktatói számára is nyitva áll, ami példaértékű vállalás az egyetem részéről. A bemutatkozó és ismertető anyag a Coospace felületén az online anyagok között megtalálható, így bárki, megtekintheti és jelentkezhet a tanácsadásra, nem csak a tanév során, de a nyár folyamán is.

 Milyen kérdésekkel, kérésekkel keresnek fel leginkább?

Az Edutus Egyetemen a nappali tagozatos diákok mellett számos levelezős hallgató is részt vesz a képzésekben, ezért vegyes korosztállyal dolgozom. Míg a fiatalokat a pályaválasztás, útkeresés, önismeret, addig az idősebb korosztályt a család-munka-tanulás-magánélet harmóniájának megteremtése foglalkoztatja a legjobban. Ezek mellett olyanok is felkeresnek, akik csak ki szeretnék beszélni magukat egy biztonságos, védett helyen.

A mentálhigiénés tanácsadás erre is nyitott, mindenkit biztatunk arra, hogy keresse fel szakemberünket bizalommal. Egészséges mentális állapottal jobb eredményeket lehet elérni mind az iskolában, mind a munkában valamint az emberi kapcsolatainkban.

Ha érdekel a tanácsadás, nézd meg Coospacen az ismertető anyagot, töltsd ki a jelentkezési űrlapot és keresd közvetlenül mentálhigiénés tanácsadónkat az alábbi elérhetőségeken:

Lakatos Luca, mentálhigiénés tanácsadó
Telefonszám: 06 20 55 84 713
E-mail: lakatos.luca199609@gmail.com
Jelentkezési űrlap itt

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben