Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Szolgáltatásaink

Webinárium

A webináriumi technológiának célja, hogy lehetőséget adjon a videokonferencia rendszeren (Microsoft Skype Vállalati verzió) keresztüli távoli oktatásra is, ezzel segítve az órán megjelenni nem tudó hallgatókat a felkészülésben.

Webináriumi oktatások az Edutus Egyetemen

Akár egyéni igényekhez igazított, folyamatos oktatás

2012. szeptember 1-jétől bevezettük oktatási rendszerünkbe a webináriumot, egy új oktatásmódszertant és -technikát, mellyel a hatékonyságnövelésen túl versenyelőnyt szerzünk a nappali és levelező munkarendű képzések piacán egyaránt, jelentősen előrelépünk az online tanulás irányába, és egyúttal hozzájárulunk az intézményünkben, folyamatban lévő, a kor kívánalmainak megfelelő tananyag-fejlesztésekhez is.

A webináriumi technológiának célja, hogy lehetőséget adjon a videokonferencia rendszeren (Microsoft Teams) keresztüli távoli oktatásra is, ezzel segítve az órán megjelenni nem tudó hallgatókat a felkészülésben.

A digitalizált előadásokat az edutus.coospace.hu oldalon keresztül, felhasználói azonosító és jelszó megadása után lehetséges megtekinteni.

Az élőben követhető webináriumi linkek a Neptun belépőoldalán a Levelezős órarend Alap elnevezésű fülén érhetők el.

https://neptun.edutus.hu/hallgato/login.aspx

Miért jó a webinárium a hallgatónak?
 • on-line megnézheti az előadást, ha nem tud jelen lenni az órán
 • bármikor visszanézheti az előadást, ha vizsgára, számonkérésre készül vagy ellenőrzésképp, ha valamit nem ért, valamit nem jól írt le órán
 • otthonról csatlakozhat a tanórákhoz, ami idő és utazási költséget csökkent (A távolról való bekapcsolódáshoz a számítógépen telepített hangeszköz (mikrofon) szükséges)
 • a számítógépes környezetben fejlődik a napjainkban elengedhetetlen digitális írástudása, hiszen új szoftver használatát tanulja meg, és modern online feladatokat kap
 • jelen digitális társadalomban fontos megtanulni a webinárium adta online együttműködés formáját, amelynek tapasztalatait a munkaerőpiacon kamatoztathatja
 • a külföldön már elterjedt, Magyarországon még gyerekcipőben járó modern digitális környezetben történő tanulás, amit az Edutus Egyetem kínál a hallgatóknak, felkészíti a külföldi oktatási intézményben történő továbbtanulásra, az Erasmus tanulmányokban részt vevő hallgatóink interaktív otthonról történő képzésére, felzárkóztatására, továbbá egy külföldi munkamorál és modern munkakörnyezet megismerésére.
Technikai háttér
 • A webinárium előadásaihoz a Microsoft Teams rendszert alkalmazza az Edutus Egyetem.

FONTOS!

A Microsoft Teams szoftver csak Windows 7 és ennél újabb Windows operációs rendszerekkel működik.

A Microsoft Teams asztali program letöltése és feltelepítése után, a bejelentkezéshez az alábbi felhasználói azonosítót kell alkalmazni:

 •  felhasználónév (=bejelentkezési név): neptunkód@webinarium.edutus.hu (pl. hflk3z@webinarium.edutus.hu)
 • jelszó: a „Neptun/Saját adatok/Személyes adatok/Webinárium jelszó” elérési útvonalon találja meg a saját egyedi ideiglenes jelszavát.
  FONTOS! Az első használat elött, az ideiglenes jelszavát meg kell változtatnia a http://portal.office.com/ oldalon! A jelszó változtatás automatikusan felajánlásra kerül az oldalra történő bejelentkezéssel.
Hasznos információk
 • A felvételek – kizárólag az egyetem hallgatói számára – megtekinthetőek az edutus.coospace.hu oldalon.
 • A bejelentkezéshez szükséges felhasználó név, és jelszó megegyezik a Neptun rendszer használatakor alkalmazott azonosítókkal:
  Felhasználó: Neptun kód
  Jelszó: Neptun jelszó.
 • Bejelentkezés után a felvételek, a tantárgy kiválasztása után, a „media” mappában találhatóak.
 • Belépés után hozzáférhetőek a tantárgyak felvételei. Az aktuális félév előadásai folyamatosan kerülnek feltöltésre.
 • Az előadások megtartása után, a rögzített felvételek maximum 2 hetes időintervallummal kerülnek megvágásra és feltöltésre a coospace-re. A videó egész félévben megtekinthető.
 • A nappali és levelező oktatáson, amennyiben a fogadó oldalon (a teremben) nincs jelen hallgató, a supporter 1 tanóra (45 perc) után megszakítja a távoli csatlakozást és már nem indítja újra.
Hibaelhárítás, problémamegoldás
 • Amennyiben a telepítéssel, kapcsolódással problémái lennének, kérjük, írjon a webinarium@edutus.hu e-mail címre, ahol igyekszünk segítséget nyújtani. Segítség kérésekor kérjük, minden esetben adják meg neptun azonosítójukat.
 • Amennyiben a Teams belépésekor a rendszer hibás jelszó miatt nem engedi bejelentkezni a felhasználót, kérjük a jelszó működését ellenőrizzék a http://portal.office.com/ oldalon.
 • Amennyiben a program azt jelzi, hogy „túl sokszor próbált hibás azonosítókkal bejelentkezni”, kérjük, szintén a http://portal.office.com/ oldalon adják meg adataikat. Itt tudják esetlegesen lejárt/letiltott jelszavukat is újra aktiválni, valamint cserélni.
 • Jelszó emlékeztetetőt ne kérjenek az oldalon, ha elfelejtették jelszavukat, a webinarium@edutus.hu címen tudnak kollégáinktól segítséget kérni új jelszó készítéséhez. Segítség kérésekor kérjük, minden esetben adják meg neptun azonosítójukat.
 • Előfordulhat, hogy a feltelepítés zavartalan megtörténte után nem tud bejelentkezni a Teams, mert hibát jelez a rendszer.
  Ennek oka lehet, hogy a program első használata előtt Önnek jelszót kell változtatnia, és a jelszó megváltoztatása után akár 24 óra is eltelhet, amíg a szervereken frissüljenek az adatok.
  Tehát a telepítés és a jelszó megváltoztatása után akár 24 óra is szükséges lehet ahhoz, hogy be tudjon lépni a rendszerbe.
 • Az url-ek használatához a Microsoft Edge böngészőt használja vagy Mozilla Firefoxot, mert a nem támogatott böngészők szintén technikai hibák forrása lehet.
 • Ha ezek után is problémája akad a rendszerrel, kérjük, jelezze problémáit a webinarium@edutus.hu e-mail címen.

Hibabejentés a következő e-mail címre írt levélben lehetséges: webinarium@edutus.hu

Supporteri telefonszámok:

 • Budapesti Supporter: +36 20 384 2775
 • Tatabányai Supporter: +36 20 385 4226
 • Amennyiben a supportereket nem érnék el, kérem hívják a Webináriumi előadó számát: +36 20 590 6724

Edutus Webinárium Csapat

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben