Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Rólunk

Rektori köszöntő

 

Kedves Látogató!

Köszöntöm Önt az Edutus Egyetem honlapján!

Az Edutus Egyetem jogelődje, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 1992-ben alakult Tatabányán, üzleti képzésekre szakosodott első magánfőiskolaként Magyarországon.

Intézményünk fennállásának negyedszázados évfordulójára teljesítette az alkalmazott tudományok egyeteme minősítés feltételeit, és 2018. augusztus 1-jétől egyetemként működik tovább. Stratégiai célkitűzésünk, hogy Tatabánya és Komárom-Esztergom vármegye egyetemeként színvonalas felsőoktatási szolgáltatásokat nyújtva járulhassunk hozzá a város és térsége tudományos, kulturális és gazdasági életének fejlődéséhez.

Az intézmény számos jelentős változáson ment keresztül az elmúlt 30 évben: a tatabányai székhely mellett 1995 óta a Budapesti Tagozat is várja a hallgatókat, 1998 óta pedig határon túli magyar nyelvű képzés folyik Székelyudvarhelyen. 2017-ben elindult a képzés a Sümegi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban, Civitas Sapiens Központ néven telephelyet létesítettünk Tatán, 2018-ban létrejött a balatonfüredi telephely, és terveink között szerepel a területi expanzió további folytatása a felsőoktatási szolgáltatásokkal kevésbé lefedett térségekben.

Folyamatosan törekszünk képzési kínálatunk bővítésére is. A gazdasági felsőoktatási szakképzéseket és alapképzéseket tartalmazó képzési portfóliónk 2010-ben a marketing mesterképzéssel, 2011-ben pedig – a Harsányi János Főiskola beolvadásával – a turizmus-vendéglátás alapszakkal egészült ki, emellett 2023-ban elindult az ellátásilánc-menedzsment mesterképzés is. Tatabányán az üzleti szakok (kereskedelem és marketing, gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás) mellett fejlődésnek indult a műszaki képzési terület is a műszaki menedzser és a mechatronikai mérnöki alapképzések elindításával. A műszaki képzések köre 2018-tól kiegészült a műszaki felsőoktatási szakképzéssel és a műszaki menedzser mesterszakkal. Az egyetem országosan is egyedülálló felszereltséggel rendelkező műszaki laboratóriumokkal – köztük lézer laborral és passzív ház üzemeltetésével – biztosítja a nemzetközi színvonalú oktatást-kutatást, a technológia piacképes gyakorlati alkalmazását.

A bolognai rendszerű képzéseken túl az egyetem Felnőttképzési Intézete számos szakirányú továbbképzést és felnőttképzési programot kínál az érdeklődőknek, melyek körében – a gazdasági és műszaki terület mellett – pedagógus és egészségügyi továbbképzések, vagy akár egyedi vállalati igényekre szabott programok is szerepelnek.

Az intézmény nagy hangsúlyt helyez a fiatalok műszaki tudományok iránti érdeklődésének felkeltésére és az ezirányú tehetséggondozásra, aminek kiemelkedő eszköze a robot programozási versenyek szervezése: az Edutus Egyetem elnyerte a WRO™ (World Robot Olympiad™) világméretű robot programozási verseny nemzeti szervezői jogát, és jelenleg folyik a verseny 11 európai országra való kiterjesztése. Emellett az egyetem az FLL™ (First Lego League™) nemzetközi robotprogramozási verseny regionális fordulójának szervezője.

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által elismert magánegyetemként biztosítani tudjuk, hogy hallgatóink a tanulmányaik befejezése után jó elhelyezkedési esélyekkel rendelkezzenek. Folyamatosan megújuló, a munkaerő-piaci trendeket követő specializáció kínálatunkkal (pl. innovatív vállalkozás, logisztika, nemzetközi piacok, szállodamenedzsment, létesítménygazdálkodás, lézertechnológia, minőségmenedzsment, karbantartás) a gyakorlatban közvetlenül felhasználható ismeretekhez és kompetenciákhoz juttatjuk hallgatóinkat, a duális képzés 2017-es elindulásával pedig tovább erősítettük az egyetemre kezdetektől jellemző gyakorlatorientált szemléletmódot.

A TEMPUS Közalapítvány ERASMUS programja támogatásával több, mint 50 külföldi oktatási intézménnyel van kapcsolatunk, aminek következtében diákjaink külföldi részképzéseken, szakmai gyakorlatokon vesznek részt, és évről évre egyre több külföldi hallgatót fogadunk a program keretében. Minden évben megrendezzük az Edutus Egyetem Nemzetközi Hetét, melynek során külföldi vendég professzorok idegen nyelvű kurzusain vehetnek részt hallgatóink a hozzánk érkező külföldi diákokkal együtt.

Az Edutus Egyetem nemcsak méreteinél fogva emberközeli intézmény: nálunk a diákok személyes kapcsolatba kerülnek az oktatókkal, valamint speciális programmal segítjük az élsportoló hallgatók tanulmányait. A hallgatóknak nyújtott szolgáltatásaink között szerepel a ledolgozható tandíj program, amivel a tanulmányok finanszírozásában szeretnénk segítséget nyújtani, valamint a webináriumi oktatás, amely a tanulás online támogatását biztosítja hallgatóink számára.

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is hallgatóink között üdvözölhetjük!

Némethné Dr. Gál Andrea

rektor

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben