Rólunk

Rektori köszöntő

Kedves Látogató!

Köszöntöm Önt az Edutus Egyetem honlapján!

Az Edutus Egyetem jogelődje, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája 1992-ben alakult Tatabányán, üzleti képzésekre szakosodott első magánfőiskolaként Magyarországon.

Intézményünk fennállásának negyedszázados évfordulójára teljesítette az alkalmazott tudományok egyeteme minősítés feltételeit, és 2018. augusztus 1-jétől egyetemként működik tovább. Stratégiai célkitűzésünk, hogy Tatabánya és Komárom-Esztergom megye egyetemeként színvonalas felsőoktatási szolgáltatásokat nyújtva járulhassunk hozzá a város és térsége tudományos, kulturális és gazdasági életének fejlődéséhez.

Az intézmény számos jelentős változáson ment keresztül az elmúlt 25 évben: a tatabányai székhelyű főiskola 1998-ban határon túli, székelyudvarhelyi, majd budapesti tagozattal bővült. 2017-ben elindult a képzés a Sümegi Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban, Civitas Sapiens Központ néven telephelyet létesítettünk Tatán, és terveink között szerepel a területi expanzió folytatása elsőként a balatonfüredi telephely létesítésével.

Folyamatosan törekszünk képzési kínálatunk bővítésére is. A felsőoktatási szakképzéseket és alapképzéseket tartalmazó képzési portfóliónk 2010-ben a marketing mesterképzéssel, 2011-ben pedig – a Harsányi János Főiskola csatlakozásával – a turizmus-vendéglátás alapszakkal egészült ki. Ez utóbbi révén társult tagjai lettünk a turizmus első számú világszervezetének, a madridi székhelyű Turizmus Világszervezetnek (United Nations World Tourism Organization) egyedüli magyarországi felsőoktatási intézményként.

Tatabányán az üzleti szakok (kereskedelem és marketing, gazdálkodási és menedzsment, nemzetközi gazdálkodás) mellett fejlődésnek indult a műszaki képzési terület is a műszaki menedzser és a mechatronikai mérnök alapképzések elindításával. A műszaki képzések köre 2018-tól ki fog egészülni a műszaki felsőoktatási szakképzéssel, valamint a műszaki menedzser mesterszakkal. Az egyetem országosan is egyedülálló felszereltséggel rendelkező műszaki laboratóriumokkal – köztük lézer laborral és passzív ház üzemeltetésével – biztosítja a nemzetközi színvonalú oktatást-kutatást, a technológia piacképes gyakorlati alkalmazását. Az intézmény nagy hangsúlyt helyez a fiatalok műszaki tudományok iránti érdeklődésének felkeltésére és az ezirányú tehetséggondozásra, aminek kiemelkedő eszköze a robot programozási versenyek szervezése: az Edutus Egyetem elnyerte a WRO™ (World Robot Olympiad™) világméretű robot programozási verseny nemzeti szervezői jogát, emellett pedig az FLL™ (First Lego League™) nemzetközi robot programozási verseny regionális fordulójának szervezője.

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által elismert magánegyetemként biztosítani tudjuk, hogy hallgatóink a tanulmányaik befejezése után jó elhelyezkedési esélyekkel rendelkezzenek. Folyamatosan megújuló, a munkaerő-piaci trendeket követő specializáció kínálatunkkal (pl. vár- és kastélyturizmus, SSC (Shared Service Center), content marketing, innovatív vállalkozás, e-business, létesítménygazdálkodás, lézertechnológia) a gyakorlatban közvetlenül felhasználható ismeretekhez és kompetenciákhoz juttatjuk hallgatóinkat, a duális képzés 2017-es elindításával pedig tovább erősítjük az egyetemre kezdetektől jellemző gyakorlatorientált szemléletmódot.

A TEMPUS Közalapítvány ERASMUS programja támogatásával több, mint 50 külföldi oktatási intézménnyel van kapcsolatunk, aminek következtében diákjaink külföldi részképzéseken, szakmai gyakorlatokon vesznek részt, és évről évre egyre több külföldi hallgatót fogadunk a program keretében. Minden évben megrendezzük az Edutus Egyetem Nemzetközi Hetét, melynek során 6–8 külföldi vendég professzor idegen nyelvű kurzusain vehetnek részt hallgatóink a hozzánk érkező külföldi diákokkal együtt.

Az Edutus Egyetem nemcsak méreteinél fogva emberközeli intézmény: nálunk a diákok személyes kapcsolatba kerülnek az oktatókkal, valamint speciális programmal segítjük az élsportoló hallgatók és a fogyatékkal élők tanulmányait. A hallgatóknak nyújtott szolgáltatásaink között szerepel a ledolgozható tandíj és a tandíjmentességi program, amivel a tanulmányok finanszírozásában szeretnénk segítséget nyújtani hallgatóinknak, valamint a webináriumi oktatás, amely a tanulás online támogatását biztosítja hallgatóink számára.

Bízunk benne, hogy hamarosan Önt is hallgatóink között üdvözölhetjük!

Némethné Dr. Gál Andrea

rektor

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új