Alapképzés

Gazdálkodási és menedzsment

A képzés gyakorlatorientált, az elméleti órákat meghaladja a szemináriumok száma. A hallgatók választhatnak kis- és közepes vállalatokra vonatkozó és nagyvállalati specializáció közül.

Duális diploma
Megszerezhető végzettség
Közgazdász gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon
Specializáció
- E-business
- Innovatív vállalkozás
- SSC
- Vár- és kastélyturizmus
Képzési idő
7 félév
Képzés nyelve
Magyar, angol
Ponthatár
280 ponttól
Tandíj
Tatabánya nappali (magyarul): 210.000 Ft
Tatabánya levelező (magyarul): 190.000 Ft
Budapest nappali (magyarul): 230.000 Ft
Budapest nappali (angolul): 320.000 Ft
Budapest levelező (magyarul): 210.000 Ft
Képzési forma
Nappali, Levelező
Helyszín
Budapest, Tatabánya, Tata

Azok jelentkezését várjuk, akik:

  • akik vezetői kvalitásokkal rendelkeznek, és ehhez igényelnek szakmai tudást
  • akik saját vállalkozásba kívánnak kezdeni, vagy családi céget szeretnék irányítani
  • akik szeretnek számokkal foglalkozni, a pontos számszaki munkákat kedvelik

Fontos információk

Az alapképzési szak képzési célja

A képzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik és a specializációk keretében megszerzett tudásuk birtokában képesek a gazdálkodó szervezetek és intézmények működési folyamatainak és gazdasági kapcsolatainak megismerésére, tervezésére, elemzésére. A gyakorlati tudás és tapasztalat megszerzését követően pedig képesek a gazdálkodói, vállalkozói tevékenységek és folyamatok irányítására, szervezésére. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

Idegennyelvi követelmény

Az alapfokozat megszerzéséhez egy idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi vagy államilag elismert, felsőfokú (C1), komplex típusú általános nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.

Ismerd meg a Gazdálkodási és menedzsment szakot

Képzési és kimeneti adatok

Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése
– szakképzettség: közgazdász gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon
– végzettségi szint: alapfokozat
– a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Economist in Business Administration and Management
Képzési terület
gazdaságtudományok
A képzési idő félévekben
7 félév
Az alapfokozat megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma
180+30 kredit
a szak orientációja: gyakorlatorientált (60-70 százalék)

Specializációk

E-business
Napjainkban kiemelkedő és folyamatosan növekvő szerepe van az elektronikus kereskedelemnek, vállalatirányításnak és adatfeldolgozásnak. Ebben a specializációban annak elsajátítását erősítjük a hallgatókban, miként tudják üzleti vállalkozásaikat az internetes kereskedelmen keresztül hatékonyabbá tenni, hogyan tudnak egy webshopot menedzselni és mindezek logisztikai és informatikai hátterét megteremteni. Ezen felül bemutatásra kerülnek azok a módszerek, melyekkel sokkal hatékonyabbá válik a fogyasztók tulajdonságainak feltárása és ennek megfelelően a számukra szükséges termékek és szolgáltatások kialakítása.
Innovatív vállalkozás
Az innovatív vállalkozás specializáció hallgatói megismerhetik a kis- és középvállalati szektor jellemzőit, működési sajátosságait, így képesek lesznek arra, hogy akár itthon, akár az egységes európai gazdasági térben vállalkozást indítsak és működtessenek. A specializáció tárgyai kitérnek olyan kérdések tárgyalására, mint: mitől lesz versenyképes egy kkv, milyen specifikumai és buktatói vannak egy kisméretű cég menedzselésének, hogyan juthat egy kkv finanszírozási forrásokhoz, milyen a jó üzleti terv és a hatásos marketing. Az oktatás szerves részét képezi az innovációmenedzsment ismeretek átadása, és ezzel párhuzamosan az innovatív szemléletmód és kreativitás fejlesztése, mivel az innovativitás a kkv-k sikerének egyik alapfeltétele. A megszerzett ismeretek és készségek akár saját cég vezetőjeként, akár a munkavállalók mintegy 70%-át foglalkoztató kkv-szektor alkalmazottjaként is jól kamatoztathatók
SSC
Az SSC (Shared Service Center/szolgáltató központ) szektor jelenleg a leggyorsabban fejlődő iparág Magyarországon. A képzés a nemzetközi vállalatok által létrehozott és központosított különböző szolgáltató tevékenységek ellátására készít fel, főként pénzügyi/számviteli területeken. Az SSC cégekkel szorosan együttműködve, a hétköznapi vállalati gyakorlat megismerésén keresztül hallgatóink angol nyelven olyan szakmai ismereteket sajátítanak el, melyek lehetővé teszik a nemzetközi környezetben történő munkavégzést, kapcsolattartást, kommunikációt és hosszútávon is biztos karrier lehetőségeket nyújt.
Vár- és kastélyturizmus
A specializáció keretében először a turizmus alapjaival ismerkednek meg a hallgatók, majd a desztinációk marketing és menedzsment tevékenységével, a várak és kastélyok fejlesztésével és menedzsmentjével, továbbá a turisztikai kis- és középvállalkozások üzleti tervezésével,  annak finanszírozásával és menedzselésével.

Szakmai gyakorlati helyek, szakmai gyakorlatra vonatkozó információk

 MKB, CIB, ERSTE, SCI, Gazdasági Kamara, Audi, külföldi szakmai gyakorlati helyszínek.

Munkaerőpiaci, elhelyezkedési lehetőségek

Nemzetközi szolgáltató központokban, kis- vagy középvállalatoknál, saját vállalkozás indítása, bank szektorban, nemzetközi vállaltoknál, közigazgatási intézményeknél, társadalmi szervezetekben.

Továbbtanulási lehetőségek

A gazdálkodási és menedzsment alapszakot elvégezve az összes, közgazdasági témában induló mesterképzés választására is lehetőség nyílik.

Az Edutus Egyetemen lehetőség van a megszerzett oklevél után marketing mesterszakon vagy szakirányú továbbképzéseken tanulmányaikat folytatni.

PÓTFELVÉTELIZEK

Felvételi határidő: 2021. augusztus 08. Vasárnap

E-FELVÉTELI

Bővebb információ

Érdeklődj ingyenesen hívható felvételi számunkon:

Felvételi zöld szám

+36-80-911-688
E-FELVÉTELI

Gazdálkodási és menedzsment

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új