Alapképzés

Gazdálkodási és menedzsment

A szak egyik nagy előnye, hogy számos gazdasági szakmába nyersz betekintést és miután elvégezted a szakot nagy valószínűséggel el tudod dönteni, hogy milyen cégnél, melyik osztályon és milyen pozícióban szeretnél elhelyezkedni. Bármelyik közgazdász végzettséget igénylő pozíció betöltésére alkalmas leszel, mert széleskörben ismerkedsz meg a gazdaság egyes területeivel, hogy csak azt kell eldöntened mi az, amivel foglalkozni szeretnél.

Gyakorlatorientált alapképzésünk keretében megtanulhatod a szakma alapjait, ahol az elméleti órák számát meghaladja a szemináriumok száma. Hallgatóként kiválaszthatod, hogy a kis- és középvállalkozások vagy a nagyvállalatok világa érdekel jobban és ez alapján tudsz specializációt választani.

Ideális alapozó képzés. A gazdálkodási és menedzsment alapszak elvégzésével, bármelyik, gazdasági témában induló mesterképzésen tanulhat tovább a hallgató.

Duális diploma
Megszerezhető végzettség
Közgazdász gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon
Specializáció
- E-business
- Innovatív vállalkozás
- SSC
Képzési idő
7 félév
Képzés nyelve
Magyar, angol
Ponthatár
Nincs minimum ponthatár
Tandíj
Tatabánya nappali (magyarul): 230.000 Ft
Tatabánya levelező (magyarul): 210.000 Ft
Budapest nappali (magyarul): 250.000 Ft
Budapest nappali (angolul): 350.000 Ft
Budapest levelező (magyarul): 230.000 Ft
Tata levelező (magyarul): 210.000 Ft
Képzési forma
Nappali, Levelező
Helyszín
Budapest, Tatabánya, Tata

Azok jelentkezését várjuk, akik:

 • akik vezetői kvalitásokkal rendelkeznek, és ehhez igényelnek szakmai tudást
 • akik saját vállalkozásba kívánnak kezdeni, vagy családi céget szeretnék irányítani
 • akik szeretnek számokkal foglalkozni, a pontos számszaki munkákat kedvelik

Fontos információk

Az alapképzési szak képzési célja

A képzés célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik közgazdasági, alkalmazott gazdaságtudományi és módszertani ismereteik és a specializációk keretében megszerzett tudásuk birtokában képesek a gazdálkodó szervezetek és intézmények működési folyamatainak és gazdasági kapcsolatainak megismerésére, tervezésére, elemzésére. A gyakorlati tudás és tapasztalat megszerzését követően pedig képesek a gazdálkodói, vállalkozói tevékenységek és folyamatok irányítására, szervezésére. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

Idegennyelvi követelmény

Az alapfokozat megszerzéséhez egy idegen nyelvből államilag elismert, középfokú (B2), komplex típusú, a képzési területnek megfelelő szaknyelvi vagy államilag elismert, felsőfokú (C1), komplex típusú általános nyelvvizsga vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány vagy oklevél szükséges.

Ismerd meg a Gazdálkodási és menedzsment szakot

Képzési és kimeneti adatok

Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése
– szakképzettség: közgazdász gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakon
– végzettségi szint: alapfokozat
– a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Economist in Business Administration and Management
Képzési terület
gazdaságtudományok
A képzési idő félévekben
7 félév
Az alapfokozat megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma
180+30 kredit
a szak orientációja: gyakorlatorientált (60-70 százalék)

Specializációk

E-business

Napjainkban kiemelkedő és folyamatosan növekvő szerepe van az elektronikus kereskedelemnek, vállalatirányításnak és adatfeldolgozásnak. Megmutatjuk, hogyan lehet az üzleti vállalkozásokat az internetes kereskedelmen keresztül hatékonyabbá tenni, hogyan tudsz egy webshopot menedzselni és mindezek logisztikai és informatikai hátterét megteremteni. Megismerheted azokat a módszereket, melyekkel sokkal hatékonyabbá válik a fogyasztók tulajdonságainak feltárása és ennek megfelelően a számukra szükséges termékek és szolgáltatások kialakítása.

Innovatív vállalkozás

Megismerheted a kis- és középvállalkozások (kkv) szektorának jellemzőit, működési sajátosságait, így képes leszel arra, hogy akár itthon, akár az egységes európai gazdasági térben vállalkozást indíts és működtess. Mitől lesz versenyképes egy kkv?  Milyen specifikumai és buktatói vannak egy kisméretű cég menedzselésének? Hogyan juthat egy kkv finanszírozási forrásokhoz? Milyen a jó üzleti terv és a hatásos marketing? Az oktatás szerves részét képezi az innovációmenedzsment ismeretek átadása, és ezzel párhuzamosan az innovatív szemléletmód és kreativitás fejlesztése.

SSC

Az SSC (Shared Service Center/szolgáltató központ) szektor jelenleg a leggyorsabban fejlődő iparág Magyarországon. A képzés a nemzetközi vállalatok által létrehozott és központosított különböző szolgáltató tevékenységek ellátására készít fel, főként pénzügyi/számviteli területeken. Az SSC cégekkel szorosan együttműködve, a hétköznapi vállalati gyakorlat megismerésén keresztül angol nyelven olyan szakmai ismereteket sajátíthatsz el, melyek lehetővé teszik a nemzetközi környezetben történő munkavégzést, kapcsolattartást, kommunikációt és hosszútávon is biztos karrier lehetőségeket nyújt.

Szakmai gyakorlati helyek, szakmai gyakorlatra vonatkozó információk

 MKB, CIB, ERSTE, SCI, Gazdasági Kamara, Audi, külföldi szakmai gyakorlati helyszínek.

Elhelyezkedési lehetőségek

 • nemzetközi szolgáltató központ
 • kis- vagy középvállalat
 • saját vállalkozás
 • bank szektor
 • nemzetközi (multinacionális) vállalat
 • közigazgatási intézmény
 • társadalmi szervezet

Karrierlehetőségek

 • termékmenedzser
 • pénzügyi koordinátor
 • szervezetfejlesztő
 • HR asszisztens
 • kontrolling asszisztens
 • rendezvényszervező

Továbbtanulási lehetőségek

A gazdálkodási és menedzsment alapszakot elvégezve az összes, közgazdasági témában induló mesterképzés választására is lehetőség nyílik.

Az Edutus Egyetemen lehetőség van a megszerzett oklevél után marketing mesterszakon vagy szakirányú továbbképzéseken tanulmányaikat folytatni.

FELVÉTELIZEK

Felvételi határidő: 2023. február 15.

E-FELVÉTELI

Bővebb információ

Érdeklődj ingyenesen hívható felvételi számunkon:

Felvételi zöld szám

+36-80-911-688
E-FELVÉTELI

Gazdálkodási és menedzsment

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új