Szolgáltatásaink

Passzív ház és szolár közlekedés

2014. november 28-án az Edutus Főiskola, a KEOP-6.2.0/B/11-2011-0054 kódszámú projekt gondozója, Tatabányán átadta a projekt keretében megvalósított alternatív és megújuló energiafelhasználást bemutató passzívházat.

Az épület alapfunkciója szerint megújuló és alternatív energiafelhasználási lehetőségeket bemutató épület. A beépített technológiák kiválóan illeszthetők be egy eleve nagyon alacsony energia felhasználású, passzívház kialakítású épületbe, amely így lehetőséget biztosít a Létesítménygazdálkodási menedzser (Facility Manager) képzésen belüli energetikai, fenntarthatósági elemek bemutatására, oktatására is.

2015.05.29-én fejeződött be a „Megújuló energiák interaktív bemutatóterme az EDUTUS Főiskolán a fenntartható fejlődésért és a zöld jövőért” című, KEOP-6.2.0/B/11-2011-0054 azonosítószámú projekt, melynek keretében számos szemléletformáló rendezvény, program került megrendezésre, valamint elkészült az EDUTUS Egyetem új, a különböző megújuló energiaforrásokat bemutató épülete.

Az építést, a rendezvények szervezését, valamint a marketingkampányt 95 %-ban uniós és állami támogatásból valósította meg az Edutus. A hozzávetőleg 133 millió Ft támogatási összegű projekt keretében egy 120 négyzetméter nagyságú bemutató épület épült, mely a különböző eszközök segítségével mutatja be a város és a kistérség számára a különböző alternatív energiaforrás-felhasználási lehetőségeket. A projekt a bemutató épület felépítésével nem ért véget: 2015 novemberétől folyamatosan számos szemléletformáló rendezvény, program várta az épületbe látogató iskolásokat és a további érdeklődőket.
A bemutató épület a projekt végét követően is várja látogatóit.

A projekt révén Tatabánya iskolásai, pedagógusai, családjai és a térségbeli civil szervezetek a bemutató épületben szerevezett szemléletformáló rendezvények révén megismerkedhettek a mindennapi életben is hasznosítható alternatív energiaforrásokat felhasználó, háztartásokban is alkalmazható berendezésekkel és innovációkkal, a környezetbarát vízhasználattal és számos olyan gyakorlati tudnivalóval, mely elősegíti környezetünk védelmét és a környezettudatos szemlélet elterjedését.

Innovatív napelemes tricikli fejlesztése (bemutató leírás)

 

Innovatív napelemes tricikli fejlesztése komplex tehetséggondozással - NTP-INNOV-21 nyertes pályázati összefoglaló videó

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új