Felsőoktatási szakképzés

Műszaki

A szak célja olyan műszaki szakemberek képzése, akik széles körű természettudományos, társadalomtudományi, műszaki, informatikai és gazdaságtani ismereteik, valamint a munkaadói igényekre alapozott gyakorlati szaktudásuk birtokában támogatni tudják a mérnökök és döntéshozók munkáját.

Duális diploma
Megszerezhető végzettség
Műszaki mérnökasszisztens
Képzési idő
4 félév
Képzés nyelve
Magyar
Ponthatár
240 ponttól
Tandíj
Nappali: 180.000 Ft-tól
Levelező: 160.000 Ft-tól
Képzési forma
Nappali, Levelező
Helyszín
Tatabánya

Az Edutus Főiskola a nemzetgazdaság és a régió vállalatai által megfogalmazott szakemberigényéből és a szakemberekkel szemben támasztott követelményekből kiindulva határozta el a műszaki felsőoktatási szak elindítását. Az Edutus Főiskola specialitása, hogy a képzés műszaki tudományterületű része a legkorszerűbb mechatronikai alapismeretekre épül.

A képzés a hallgatónak olyan versenyképes tudást, probléma- és projektközpontú szemléletet, valamint innovatív, kritikus és nyitott gondolkodásmód elsajátítását kínálja, amellyel képesek megfelelni a gazdasági szervezetek, illetve multinacionális nagyvállalatok által támasztott követelményeknek.

Szak képzési célja és a szakmai kompetenciák

A képzés célja műszaki szakemberek képzése, akik specializációjuknak megfelelő széles körű természettudományos, társadalomtudományi, műszaki, informatikai és gazdaságtani ismereteik, valamint – elsősorban munkaadói igényekre alapozott – gyakorlati szaktudásuk birtokában támogatni tudják a vállalatoknál és intézményeknél dolgozó mérnökök, döntéshozók munkáját. A képzés célja továbbá a szakelméleti megalapozás olyan szintű megvalósítása, amely lehetővé teszi az erős gyakorlati felkészültség megszerzését, majd a kezdeti munkatapasztalatok integrálását az összefüggő szakmai gyakorlat során. A végzett szakemberek önálló és csoportban való munkavégzésük során képesek mérnöki felkészültséget és különleges engedélyt nem igénylő gyártási, szerelési, kivitelezési, építési, fenntartási, vállalkozási, karbantartási, üzemeltetési folyamatirányítási, analitikai, környezetvédelmi, és fejlesztési részfeladatokat végezni, illetve alkalmasak a munkafolyamatok középszintű irányítására, szervezésére és műszaki ügyintézői feladatok ellátására.

Azok jelentkezését várjuk, akik

Gyakorlatorientált képzést szeretnének választani, illetve azoknak, aki a további magasabb felsőfokú képzésüket szeretnék megalapozni.

Fontos információk

Továbbtanulási lehetőségek

Ha sikeresen teljesíted a képzést, és folytatni szeretnéd tanulmányaidat, jelentkezhetsz műszaki menedzser, mechatronikai mérnök alapképzési szakra vagy más műszaki alapszakra.

A felsőoktatási szakképzés összefüggő szakmai gyakorlatának követelményei

A szakmai gyakorlat a képzés negyedik félévében a felsőoktatási intézményben, illetve annak gyakorlati képzést biztosító szervezeti egységében, valamint a felsőoktatási intézmény által alapított gazdálkodó szervezetnél, továbbá egyesületnél, alapítványnál, költségvetési szervnél, önkormányzatnál és egyéb gazdálkodó szervezetnél végzett gyakorlat.

Képzési és kimeneti adatok

Szak megnevezése
műszaki felsőoktatási szakképzés (Engineer Assistant)
A szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése
– szakképzettség: műszaki mérnökasszisztens
– a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Technical Engineer Assistant
Képzési terület
műszaki
A képzési idő félévekben
4 félév
Az fokozat megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma
120 kredit

Felvételi időszak

2018. július végétől

Hamarosan pótfelvételi

Bővebb információ

Érdeklődj ingyenesen hívható felvételi számunkon:

Felvételi zöld szám

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben