Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Felsőoktatási szakképzés

Műszaki

A szak célja olyan műszaki szakemberek képzése, akik széles körű természettudományos, társadalomtudományi, műszaki, informatikai és gazdaságtani ismereteik, valamint a munkaadói igényekre alapozott gyakorlati szaktudásuk birtokában támogatni tudják a mérnökök és döntéshozók munkáját.

Duális diploma
Megszerezhető végzettség
Műszaki mérnökasszisztens
Képzési idő
4 félév
Képzés nyelve
Magyar
Ponthatár
Nincs minimum ponthatár
Tandíj
Tatabánya levelező: 255.000 Ft
Képzési forma
levelező
Helyszín
Tatabánya

Az Edutus Egyetem a nemzetgazdaság és a régió vállalatai által megfogalmazott szakemberigényéből és a szakemberekkel szemben támasztott követelményekből kiindulva határozta el a műszaki felsőoktatási szak elindítását. Az Edutus Egyetem specialitása, hogy a képzés műszaki tudományterületű része a legkorszerűbb mechatronikai alapismeretekre épül.

A képzés a hallgatónak olyan versenyképes tudást, probléma- és projektközpontú szemléletet, valamint innovatív, kritikus és nyitott gondolkodásmód elsajátítását kínálja, amellyel képesek megfelelni a gazdasági szervezetek, illetve multinacionális nagyvállalatok által támasztott követelményeknek.

Szak képzési célja és a szakmai kompetenciák

A képzés célja műszaki szakemberek képzése, akik specializációjuknak megfelelő széles körű természettudományos, társadalomtudományi, műszaki, informatikai és gazdaságtani ismereteik, valamint – elsősorban munkaadói igényekre alapozott – gyakorlati szaktudásuk birtokában támogatni tudják a vállalatoknál és intézményeknél dolgozó mérnökök, döntéshozók munkáját. A képzés célja továbbá a szakelméleti megalapozás olyan szintű megvalósítása, amely lehetővé teszi az erős gyakorlati felkészültség megszerzését, majd a kezdeti munkatapasztalatok integrálását az összefüggő szakmai gyakorlat során. A végzett szakemberek önálló és csoportban való munkavégzésük során képesek mérnöki felkészültséget és különleges engedélyt nem igénylő gyártási, szerelési, kivitelezési, építési, fenntartási, vállalkozási, karbantartási, üzemeltetési folyamatirányítási, analitikai, környezetvédelmi, és fejlesztési részfeladatokat végezni, illetve alkalmasak a munkafolyamatok középszintű irányítására, szervezésére és műszaki ügyintézői feladatok ellátására.

MŰSZAKI INTÉZET ÉS LÉZERLABORATÓRIUM

Azok jelentkezését várjuk, akik

Gyakorlatorientált képzést szeretnének választani, illetve azoknak, aki a további magasabb felsőfokú képzésüket szeretnék megalapozni.

Fontos információk

Továbbtanulási lehetőségek

2021-től fontos változás! Az Edutus Egyetem műszaki felsőoktatási szakképzését elvégezve lehetőségük nyílik alapszakokon továbbtanulni (emelt szintű érettségi nélkül), melybe – a hallgató teljesítményétől függően – műszaki képzéseken 30-90 kredit beszámításra kerül az itt elvégzett tantárgyak közül, így akár 1 évvel is megrövidülhet a képzés időtartama. Vagyis 4 év alatt szerezhet két végzettséget!

A felsőoktatási szakképzés összefüggő szakmai gyakorlatának követelményei

A szakmai gyakorlat a képzés negyedik félévében a felsőoktatási intézményben, illetve annak gyakorlati képzést biztosító szervezeti egységében, valamint a felsőoktatási intézmény által alapított gazdálkodó szervezetnél, továbbá egyesületnél, alapítványnál, költségvetési szervnél, önkormányzatnál és egyéb gazdálkodó szervezetnél végzett gyakorlat.

Ismerd meg az Edutus felsőoktatási szakképzéseit

Képzési és kimeneti adatok

Szak megnevezése
műszaki felsőoktatási szakképzés (Engineer Assistant)
A szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése
– szakképzettség: műszaki mérnökasszisztens
– a szakképzettség angol nyelvű megjelölése: Technical Engineer Assistant
Képzési terület
műszaki
A képzési idő félévekben
4 félév
Az fokozat megszerzéséhez összegyűjtendő kreditek száma
120 kredit

FELVÉTELIZEK

Felvételi határidő: 2024. február 15.

E-FELVÉTELI

Bővebb információ

Érdeklődj ingyenesen hívható felvételi számunkon:

Felvételi zöld szám

+36-80-911-688
E-FELVÉTELI

Műszaki

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben