Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Neptun

A Neptun rendszert a felsőoktatási intézmények használják tanulmányi, pénzügyi, oktatásszervezési feladataik adminisztrálására, adatkommunikációra a FIR és OEP felé, valamint az oktatással kapcsolatos tevékenységek elvégzéséhez.

A neptun különböző modulokból épül fel, ezek a modulok egy felhasználói csoport vagy tevékenységi kör köré vannak szervezve. A modulok közül a Hallgatói és Oktatói modult WEB-ről lehet használni, a Neptun további moduljai kliens gépeken futnak a tanszékeken, az Oktatásszervezési Osztályon stb.

A hallgatói Neptunnak van elérhető a mobil alkalmazása.

A neptunban az adatokhoz való hozzáférést egy jogosultsági hierarchia határoz meg, amelyet az egyes szervezeti egységek vezetői kérnek meg dolgozóik számára. Az Edutus Egyetemre felvételt nyert hallgató a felvételi rendszerből Neptunba konvertálással egy időben a rendszer felhasználójává válik.

A beiratkozott hallgató az interneten tudja intézni ügyeit:

 • a neptunban található mintatantervek alapján felveheti tárgyait,
 • láthatja órarendjét,
 • vizsgákra jelentkezhet,
 • megtervezheti, ellenőrizheti tanulmányi előmenetelét.
 • Oktatóinak munkáját véleményezheti a félév végén.
 • Láthatja befizetési kötelezettségeit, és a
 • gyűjtőszámla használatával befizetheti azokat.
 • Kollégiumi díjait is a neptunban rendezheti,
 • ösztöndíj kifizetése,
 • diákhitel kérelme
 • diákigazolvány igénylése is a Neptunban intéződik.
 • Ügyes-bajos dolgait kérvények beadásával rendezheti szintén az internetről, az egyes kérvényeknél azt is figyelemmel kísérheti, hol tart az ügyintézés.

Az oktatók a Neptun segítségével az interneten keresztül tartják a hallgatóval a kapcsolatot: tájékoztató leveleket küldhetnek hallgatói csoportoknak, évközi feladatokat, beszámolókat írhatnak ki a neptunban, amelyeknek értékelését a hallgató láthatja, vizsgalistákon adminisztrálhatják a hallgatók eredményeit, láthatják a hallgatók visszajelzéseit oktatói munkájukról.

A kliensben a tanszékek elkészíthetik a kurzusajánlataikat órarendekbe illesztve a tantervmintáknak megfelelően, szabályozhatják a tárgyfelvétel menetét akár egyedi időszakok beállításával.

Az Oktatásszervezési Osztályon a kliens gépeken adminisztrálják a hallgató minden tanulmányaival összefüggő tevékenységét. Az aktív, végzett illetve tanulmányaikat megszakított hallgatók egyaránt megtalálhatók a rendszerben. Adataikról, tanulmányi státuszukról folyamatosan jelentés készül a Felsőoktatási Információs rendszernek (FIR), Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak (OEP).

Ezeken túl a Neptunban saját lekérdező felületen lehet egyedi lekérdezéseket megszerkeszteni és futtatni, illetve elküldeni adott felhasználóknak a neptun adattábláival, azok kapcsolatainak feltételekkel történő megadásával.

A hallgatók tanulmányaik végeztével záróvizsgát tesznek, amelynek szervezése valamint az elektronikusan tárolt leckekönyv, törzslap alapján történő oklevél és oklevélmelléklet kiadása is a Neptunból történik.

Neptun megnyitása
Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben