Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Tárgyelfogadás

Tájékoztató a tantárgyelfogadási, kreditbeszámítási eljárásról

EDUTUS Egyetem 2023/24 tanév

A tárgyelfogadási kérvényeket a Neptun tanulmányi rendszeren keresztül kell benyújtania a Tanulmányok/Mintatanterv menün keresztül. Erre az őszi féléven 2023. augusztus 15-től van lehetősége 2023. szeptember 17-ig, majd a tavaszi féléven 2024. január 15-től február 18-ig. (Ettől eltérő időpontban beadni kérvényt – a beszámíttatani kívánt tárgyak számától függetlenül – csak 5500 Ft késedelmi díj megfizetése mellett lehet.)

Első lépésben töltse le a Tanulmányi tájékozató/tantervek oldalról a szakjának a mintatantervét. Az ebben szereplő tantárgyakból kérheti felmentését.

A kérvényeket tantárgyanként külön-külön kell beadni.

A kérvények díja: 1500 Ft kérvény (HJTSZ)

A kérvényekhez külön-külön csatolnia kell

  1. indexe szkennelt másolatát a következő módon: csak a személyi adatait, illetve a tárgyra vonatkozó oldalakat másolja le; a dokumentumon belül az oldalak álló helyzetben helyezkedjenek el.
  2. A korábban elvégzett, és a beszámítás szempontjából lényeges tárgya(i) tematikájának hiteles (aláírt és lepecsételt) szkennelt másolatát (a dokumentum(ok)on belül az oldalak álló helyzetben helyezkedjenek el).

Bizonyos tárgyak esetében nem szükséges hiteles tematika, elegendő a korábbi intézményből beszerzett állomány, vagy a korábbi intézmény honlapjára mutató link, ahol az adott tárgy tematikája megtalálható. Hogy melyek ezek a tárgyak, a „Nem szükséges hiteles” dokumentumban található.

A volt Edutus hallgatók, akik már voltak az Egyetem hallgatói, egy nyomtatott listát kapnak az elfogadható tárgyaikról a beiratkozásukkor a Tanulmányi előadóktól. Az új képzésben beszámítható régebben teljesített tantárgyak listáját. Nekik is kérvényben nyilatkozni kell, mely tárgyak befogadását kérik.

Néhány tárgy esetében a tárgy jellegéből adódóan biztosan elutasításra kerülnek a túl régi teljesítések:

Adózási ismeretek, Adózási ismeretek és adótan: 2012 előtt,

Általános és gazdasági jog: 2005 előtt,

Informatika: 2007 előtt,

Pénzügy: 2006 előtt.

A Kreditátviteli Bizottságnak jogában áll a formai elvárásoknak nem megfelelő kérvényeket elbírálás nélkül elutasítani.

A tantárgyelfogadási/kreditbeszámítási kérvényeket benyújtott hallgatónak a Kreditátviteli Bizottság pozitív döntéséig óralátogatási kötelezettsége van az adott tárgyból.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben