Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Pótfelvételi kisokos 2019

A 2019-es felvételi ponthatárokat július 24-én ismerhettük meg, ekkor kiderült, hogy kit hova vettek fel. De mi van akkor, ha esetleg nem nyertél felvételt egyik intézménybe sem? Aggodalomra nincs okod, hiszen itt a pótfelvételi időszaka! Az alábbi 8 pontban összegyűjtöttük a leglényegesebb információkat a pótfelvételivel kapcsolatosan.

1. Kik jelentkezhetnek a pótfelvételin?

Azok a diákok vehetik igénybe a pótfelvételi eljárást, akik:

  • az általános felvételi eljárás során egyik szakra sem nyertek felvételt, illetve
  • az idei általános felvételire egyáltalán nem adták be jelentkezésüket.

2. Hogyan lehet jelentkezni?

A 2019. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás során elektronikus úton tudod beadni a jelentkezésed a Felvi.hu E-felvételi szolgáltatásán keresztül.

3. Meddig lehet jelentkezni a pótfelvételi időszakban?

A ponthatárokat július 24-én tették nyilvánossá, így ekkor derült ki, hogy felvettek-e a megcélzott szakra vagy sem. Amennyiben nem érted el a ponthatárokat és egyik felsőoktatási intézménybe sem nyertél felvételt, úgy július 29-től augusztus 7-ig van még lehetőséged beadni a pótjelentkezésed.

4. Hány helyre és milyen képzésre lehet beadni a jelentkezést?

A pótfelvételi során csak egyetlen intézmény egyetlen szakára adhatod be a jelentkezésedet, és kizárólag az önköltséges képzések közül választhatsz, valamint fontos, hogy a pótfelvételi eljárás során is van lehetőség duális képzésre jelentkezni.

5. Van-e költsége a pótfelvételinek?

Nincs, a pótfelvételi eljárás díjtalan.

6. Mikor lesz eredménye a pótfelvételinek?

Az általános felvételi eljárásra vonatkozó ponthatárok kihirdetése július 24-én megtörtént, így ekkor mindenki megtudta, hogy felvették-e a kívánt szakra vagy sem. Ezután minden felvételiző augusztus 5-ig e-mailben megkapja a hivatalos értesítést a felvételi eredményéről, azaz elérhetővé válik az úgynevezett besorolási döntésről szóló határozat. Amennyiben nem sikerült a felvételid, úgy a ponthirdetés után, július 29-én megkezdődik a pótfelvételi időszak, amely egészen augusztus 7. éjfélig tart majd. Ez a határideje a jelentkezésnek és a szükséges dokumentumok hitelesítésének is. Az eljárás ponthatáraink megállapítása előre láthatólag augusztus 26-án lesz, ekkor derül ki, hogy felvételt nyertél-e az általad választott képzésre.

7. Milyen esélye van azoknak, akik pótfelvételire jelentkeznek?

2018-ban a pótfelvételin jelentkezők száma összesen 7881 fő volt, melyből 5451 diákot vettek fel az általuk választott felsőoktatási intézménybe. Ez közel 70%-ot jelent – tehát jó eséllyel indulnak az ekkor felvételizők, így mindenképpen érdemes beadni a jelentkezést.

8. Mit tegyek, ha tudom, hogy nem fog sikerülni a pótfelvételi eljárásban a jelentkezésem?

Van esélyük a szeptemberi évkezdésre azoknak is, akik a normál felvételi eljárásban és a pótfelvételi során sem nyertek felvételt egyetemre vagy főiskolára, vagy éppen késve határozták el magukat. Az Edutus Egyetem a külhoni partner felsőoktatási intézmény révén Budapesten és Tatabányán elérhető gazdálkodástudományi képzéseire még jelentkezhetnek. Abban az esetben is jelentkezhetnek, ha felvételiztek a pótfelvételi eljárásban, így növelve bekerülési esélyeiket. Ha esetleg mindkét intézménybe felvételt nyernek, csak nyilatkozni szükséges arról, hogy melyik szakon szeretnék elkezdeni egyetemi tanulmányaikat 2019 szeptemberében. Írj nekünk üzenetet vagy hívd az ingyenesen hívható zöldszámunkat +36-80-911-688!

PÓTFELVÉTELI AKTUÁLIS DUÁLIS KÉPZÉS EGYETEMI ELŐKÉSZÍTŐ PROGRAM
Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben