Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

„Már csak egy robot hiányzik” pályázat nyertesei a miskolci WRO versenyen

Gépipary és az Andrássy ProgramoZOOk csapat az Edutus Egyetem „Már csak egy robot hiányzik pályázat” nyertese volt 2022-ben. Egy Lego Spike és Brick szettet kaptak, amik nagyban segítették a felkészülésüket a versenyre.

A Miskolci SZC Andrássy Gyula Gépipari Technikumból két csapat is érkezett senior korosztályban az április 21-ig RoboMission észak-magyarországi regionális elődöntőre. A versenyen a Gépirpary 3., az Andrássy ProgramoZOOk pedig 4. helyezést értek el, így mindkét csapat továbbjutott a győri Nemzeti döntőre!

A csapattagok együtt járnak az iskola robotikai szakkörébe, versenyidőszakban akár héti 8 alkalommal is összeülnek egy kifejezetten erre a célra használt tanterembe.

Az Egyetemtől kapott Spike és Brick szett nemcsak a versenyre való felkészülésben segített, számos más programot szerveztek Ujvári Sándor István oktató és csapatvezető vezetésével.  Nyílt és sport napokon, pályaorientációs rendezvényeken, valamint egy alsós tagozatosok számára meghirdetett robotikai nyári táborban is használták a szetteket.

A csapattagok számára a legnagyobb élményt az Andrássy napokon vállalt részvétel adta, ahol távolságmérő Lego robotot, szögelfordulás megértését és annak gyakorlását segítő robotot, illetve a közönség kedvenceit egy távirányítható pókrobotot és kisautót mutattak be nagy sikerrel.

Robotikai szakkörön a RoboMission kihívásaira való gyakorláson kívül még sok más projekten dolgoznak a diákok, jelenleg például egy kártyaosztó robot programozásán ügyködnek, amikor épp nem a versenyre készülnek.

Sok sikert kívánunk az ifjú robotikai szakembereknek, és köszönjük Ujvári Sándor István csapatvezető eddigi munkáját!

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben