Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

„Már csak egy robot hiányzik” – az Edutus Egyetem esélynövelő pályázata

A „Már csak egy robot hiányzik” pályázat 2022-ben indult és a sikerre való tekintettel az idei évben is folytatódik. Célja minél több olyan iskola támogatása, ahol eddig nem, vagy csak kismértékben nyílt lehetőség a digitalizáció, a programozás és a robotika megjelenítésére és használatára a tantermekben.

A pályázatban 2022-ben 34 iskola vett részt, közülük az idei évben 24 folytatja és 1 új intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez. A pályázatban résztvevőknek az Edutus Egyetem LEGO SPIKE PRIME® készleteket biztosít, a lehetőség pedig legfeljebb 50 intézmény számára nyitott.

A 2022-es versenyszezonban szépen teljesítettek a pályázatos csapatok. Külön említést érdemel, hogy a Hevesi Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában tavasszal alakult AREA5 csapat a novemberben megrendezett World Robot Olympiad dortmundi világdöntőjén RoboMission kategóriában, Elementary korosztályban 2. helyezést ért el. A csapat teljesítménye nagyon inspiráló mind versenytársaik mind a téma iránt érdeklődők számára, hiszen rövid idő alatt nagy utat jártak be. Ismételten gratulálunk az eredményhez.

Nagy öröm, hogy ezeknek a tehetséges fiataloknak a fejlődését támogathatja az Edutus Egyetem, és bízunk benne, hogy egyre több iskolában jöhetnek létre programozással és robotikával foglalkozó szakkörök, csoportok.

A 2023-as versenyszezonban is számos „Már csak egy robot hiányzik” pályázatban résztvevő csapat regisztrált, a következő hetekben pedig be is mutatunk néhányat közülük.

 

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben