Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

HUNCASTLE 2021 – VÁRAK ÉS KASTÉLYOK NEMZETKÖZI KONFERENCIA

Digitális technológiák és innovációk a várak, kastélyok és kúriák kutatásában és bemutatásában 2021. november 25-26.

A 2021-ben megrendezésre kerülő Huncastle-konferenciánk kiemelt témakörei közé tartozik a vár- és kastélyturizmusban alkalmazott digitális megoldások bemutatása és elemzése, valamint annak a pandémia miatt is aktuálissá vált kérdéskörnek a vizsgálata, hogy milyen innovációk járulhatnak hozzá a leghatékonyabban váraink és kastélyaink versenyképességének növeléséhez. A sikeresen adaptálható nemzetközi jó gyakorlatok kutatásában ezúttal is nagy segítséget nyújtanak külföldi vendégelőadóink: A Huncastle-konferenciasorozat 2021-es vendégországa Lengyelország. Lengyel vendégeink előadásait a tradicionális lengyel-magyar barátság mellett a V4-es országok együttműködésében rejlő óriási gazdasági-turisztikai potenciál is különösen időszerűvé teszi. A konferencia témáját idén kibővítettük a szintén jelentős turisztikai szerepet játszó, mégis kissé elhanyagolt nemesi kúriákkal. A konferencián magyar és angol nyelven lehet előadni. Gyakorlati szakemberek, egyetemi és főiskolai oktatók és doktoranduszok jelentkezését egyaránt várjuk.

Az Edutus Egyetem szervezésében megvalósuló HUNCASTLE nemzetközi konferenciasorozat szakmai küldetése, hogy jó gyakorlatok, bel- és külföldi példák sokaságán keresztül tudásbázisa legyen a kastélyokkal és várakkal hivatásból foglalkozó kutatóknak, vezetőknek és munkatársaknak, tulajdonosoknak és fenntartóknak, vállalkozóknak és állami/önkormányzati szereplőknek, egyszersmind fórumot biztosítson számukra szakmai kérdések megvitatására, tapasztalatcserére.

A Huncastle – Várak és Kastélyok IV. Nemzetközi Konferencia Tatán, a felújított Esterházy-kastélyban kerül megrendezésre. A konferencia helyszínének biztosításáért és a rendezvénysorozat szakmai támogatásáért külön köszönetet mondunk Dr. Virág Zsolt Miniszteri Biztosnak és a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-nek.

Konferenciánkon előadóink és hallgatóságunk számára online részvételt is biztosítunk, amit kérünk a jelentkezési lapon jelezni.

A konferenciasorozat és az azt követően megjelenő tanulmánykötet célja abban áll, hogy a tudományos élet képviselői mellett a turizmusban dolgozó gyakorlati szakemberek számára is feltárja a hazánk kulturális-történelmi kincseinek jelentős részét képező várak és kastélyok hatékony üzemeltetésének feltételrendszerét és működő gyakorlatát. A konferencia emellett kiváló lehetőséget teremt a turizmus, a közgazdaságtan, a településfejlesztés, a történettudomány, a művészettörténet és más diszciplínák találkozására.

A konferencia publikációs lehetőséget is kínál: A HUNCASTLE 2021 – Várak és Kastélyok Konferenciáról nyomtatott tanulmánykötet jelenik meg.

A konferencia szekciói várhatóan a következő nagyobb témakörök szerint kerülnek kialakításra:

  • Digitális eszközök a várak, kastélyok és kúriák XXI. századi menedzsmentjében
  • Virtuális valóság és örökség a turizmusban
  • Hazai és nemzetközi jó gyakorlatok
  • Digitális adatbázisok és technológiák a kutatás szolgálatában
  • Smart Castles – Okos vár- és kastélymegoldások
  • Nemesi kúriák korszerű fenntartása és innovációs lehetőségei
Részletes program

A konferenciára történő jelentkezés határideje: 2021. 11. 09. 

Jelentkezés előadók számára Jelentkezés résztvevők számára

Bármilyen felmerülő kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésükre

(Dr. Wirth Gábor, email:wirth.gabor@edutus.hu; tel.: 06 20 265 1389.

Szeretettel várjuk jelentkezésüket!

a Szervezőbizottság

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben