Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

HUNCASTLE 2020 – Várak és Kastélyok Online Konferencia Váraink és Kastélyaink a Nemzeti Összetartozás Évében

page1image61016304

Az anyaországi és a határon túli magyarság összetartozásának a turizmusfejlesztés gyakorlatában is meg kell jelenni. A Kárpát-medence turisztikai attrakcióinak döntő többsége teljesen elválaszthatatlan hazánk történelmétől, ezért a határainkon átívelő turizmusfejlesztés nemzeti értékeink ápolását és a jövő generációinak történő átadását is kell, hogy jelentse. A trianoni határokon átnyúló kulturális turizmusról, ezen belül vár- és kastélyturizmusról való közös gondolkodást, illetve a gyakorlatban is megvalósuló közös fejlesztési projekteket, valamint a vár- és kastélyturizmusban is nélkülözhetetlen hálózatok kialakítását jelöltük III. Huncastle-konferenciánk kiemelt témáinak.

Az Edutus Egyetem szervezésében megvalósuló HUNCASTLE nemzetközi konferenciasorozat célja, hogy jó gyakorlatok, bel- és külföldi példák sokaságán keresztül tudásbázisa legyen a kastélyokkal és várakkal hivatásból foglalkozó kutatóknak, vezetőknek és munkatársaknak, tulajdonosoknak és fenntartóknak, vállalkozóknak és állami/önkormányzati szereplőknek, egyszersmind fórumot biztosítson számukra szakmai kérdések megvitatására, tapasztalatcserére.

A konferenciasorozat és az azt követően megjelenő tanulmánykötet célja abban áll, hogy a tudományos élet képviselői mellett a turizmusban dolgozó gyakorlati szakemberek számára is feltárja a hazánk kulturális-történelmi kincseinek jelentős részét képező várak és kastélyok hatékony üzemeltetésének feltételrendszerét és működő gyakorlatát. A konferencia emellett kiváló lehetőséget teremt a turizmus, a közgazdaságtan, a településfejlesztés, a történettudomány, a művészettörténet és más diszciplínák találkozására.

A HUNCASTLE konferenciasorozat 2020-as konferenciájának vendégei a Nemzeti Összetartozás évében a trianoni határon túli, a történelmi Magyarország területén található várakkal és kastélyokkal foglalkozó fenntartók, turisztikai vállalkozások és turisztikai szervezetek. A konferencián idén kizárólag magyarul lehet előadni. Doktoranduszok jelentkezését is várjuk. A konferencia publikációs lehetőséget is kínál:

A HUNCASTLE 2020 – Várak és Kastélyok Konferenciáról nyomtatott tanulmánykötet jelenik meg.

A konferencia szekciói várhatóan a következő nagyobb témakörök szerint kerülnek kialakításra:

  • A várak és kastélyok szerepe a települések életében és a helyi gazdaság élénkítésében
  • A Kárpát-medence várainak és kastélyainak hosszú távú és gazdaságos üzemeltetése
  • A TDM és egyéb turisztikai menedzsment szervezetek létesítése és működtetése
  • A Kárpát-medencei várak és kastélyok mint turisztikai célpontok az utazási ajánlatokban
  • A magyar turisztikai szervezetek határon túli tevékenysége – a határon átnyúló magyar kapcsolatok lehetőségei a turizmusban
  •  A turisztikai hálózatok és egyéb együttműködési formák kialakításának lehetőségei
  • A falusi vendéglátás és szállásszolgáltatás mint a várakhoz, kastélyokhoz kapcsolódó turisztikai kiegészítő szolgáltatás

A pontos szekcióbeosztásról és a kapcsolódó hivatkozásokról 2020. november végén tájékoztatjuk kedves résztvevőinket, előadóinkat.

Jelentkezés a HUNCASTLE 2020 konferenciára

A konferenciára történő jelentkezés határideje: 2020. 11. 18.

Jelentkezés a konferenciára

Ha előadóként is részt venne a konferencián, az előadás absztraktjának leadására a jelentkezés beküldése után is van lehetőség. Az absztraktokat a wirth.gabor@edutus.hu címre várjuk 2020.11.18-ig.

HUNCASTLE III. tanulmánykötetben való megjelenés

Ha szívesen publikálná a fent említett témák valamelyikéhez kapcsolódó tanulmányát, a HUNCASTLE III. tanulmánykötetben erre is van lehetősége. A publikálásnak nem feltétele a konferencián való részvétel előadóként.

* A tanulmánykötetben való megjelenés bárki számára nyitott és ingyenes lehetőség, amit szintén a fenti „Jelentkezés a konferenciára” gomb megnyomásával jelezhet a szervezők felé. Amennyiben doktoranduszként publikálná tanulmányát a kötetben, úgy a publikáció megjelenésének díja 8.000 Ft.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésükre:

Dr. Wirth Gábor
email: wirth.gabor@edutus.hu;
tel.: 06 20 265 1389.

Szeretettel várjuk jelentkezésüket,
a Szervezőbizottság

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben