Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

HUNCASTLE 2019 – Várak és Kastélyok II. Nemzetközi Konferencia

Az Edutus Egyetem szervezésében megvalósuló HUNCASTLE nemzetközi konferenciasorozat célja, hogy jó gyakorlatok, bel- és külföldi példák sokaságán keresztül tudásbázisa legyen a kastélyokkal és várakkal hivatásból foglalkozó kutatóknak, vezetőknek és munkatársaknak, tulajdonosoknak és fenntartóknak, vállalkozóknak és állami/önkormányzati szereplőknek, egyszersmind fórumot biztosítson számukra szakmai kérdések megvitatására, tapasztalatcserére.

  • A konferencia időpontja: 2019. november 21-22.
  • A konferencia helyszíne: Hotel Kapitány, Tóth Tivadar u. 19, 8330 Sümeg
  • A jelentkezés határideje: 2019. október 15.
  • A  jelentkezési lap ide kattintva letölthető.
  • Részvételi díj: 13.700 Ft

Tekintve, hogy a digitális technológiák rohamos fejlődése áthatja mindennapjainkat, gazdaságunk egészét alapjaiban átformálva, a 2019-ben megrendezésre kerülő HUNCASTLE nemzetközi konferencia kiemelten foglalkozik váraink és kastélyaink lehetőségeivel a digitalizáció korában.

A konferencia keretén belül az Edutus Egyetem szakmai találkozási fórumot biztosítva együttműködik a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft.-vel, a Magyar Kastélyszállodák Szövetségével, a Várak Kastélyok, Templomok folyóirattal, a Magyar Kastélyok és Kúriák Egyesülettel, valamint a Történelmi Ismeretterjesztő Társulat Egyesülettel.

A konferenciák előadói Magyarországról, a szomszédos országokból, valamint Közép- és Nyugat-Európa országaiból érkeznek. A konferenciasorozat és az azt követően megjelenő tanulmánykötet célja abban áll, hogy a tudományos élet képviselői mellett a turizmusban dolgozó gyakorlati szakemberek számára is feltárja a hazánk kulturális-történelmi kincseinek jelentős részét képező várak és kastélyok hatékony üzemeltetésének feltételrendszerét és működő gyakorlatát. Ennek hosszú távú megvalósulásához járul hozzá a más országokban már eredményesen bevált vár- és kastélyfejlesztési koncepciók megismertetése és a hazai viszonyoknak megfelelő adaptálása. A konferencia emellett kiváló lehetőséget teremt a turizmus, a közgazdaságtan, a településfejlesztés, a történettudomány, a művészettörténet és más diszciplínák találkozására.

A HUNCASTLE konferenciasorozat 2019-es konferenciájának vendégországa Németország. A konferencián magyarul, németül és angolul lehet előadni, az idegen nyelvű előadásoknak nagyon örülünk. Doktoranduszok jelentkezését is várjuk. A konferencia publikációs lehetőséget is kínál: A HUNCASTLE 2019 – Várak és Kastélyok Nemzetközi Konferenciáról nyomtatott tanulmánykötet jelenik meg.

A konferencia szekciói várhatóan a következő nagyobb témakörök szerint kerülnek kialakításra:

  • Történelem, régészet és turizmus
  • Vár- és kastélykutatás interdiszciplináris megközelítésben
  • Váraink és kastélyaink művészettörténeti kutatása és művészeti hasznosítása
  • Digitális látogató- és attrakciómenedzsment
  • Önfenntartó várak és kastélyok
  • Vár- és kastélykertjeink a kutatás, fenntartható üzemeltetés és fejlesztés tükrében
  • Legjobb gyakorlatok a vár- és kastélymenedzsmentben
  • Okos örökséggazdálkodás
  • Vár- és kastélyturizmus fejlesztés, hazai és nemzetközi projektek

A pontos szekcióbeosztásról 2019. november elején tájékoztatjuk kedves résztvevőinket, előadóinkat.

A konferencia regisztrációs díja 13.700 Ft, ami tartalmazza a részvételi költségeket, a HUNCASTLE II. tanulmánykötetben való megjelenést, valamint az ebédet.

Regisztrációs díj megfizetésére 2019. október 22-ig csak átutalással van mód az alábbi bankszámlaszámra:
Edutus Egyetem 10300002-40000413-00003285 (MKB)
Átutaláskor kérjük a közleményben feltüntetni: HUNCASTLE 2019 konferencia

(A határidő előtti jelentkezések gyorsítják a Szervezőbizottság munkáját, ezért a jelentkezési lapot az absztrakt leadása és a regisztrációs díj átutalása előtt is lehetőség van elküldeni a wirth.gabor@edutus.hu címre.)

Bármilyen felmerülő kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésükre!
Dr. Wirth Gábor
email: wirth.gabor@edutus.hu
Tel.: 06 20 265 1389

Szeretettel várjuk jelentkezésüket!
a Szervezőbizottság

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben