Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Gyakori kérdések a felvételi kapcsán – hogyan válassz egyetemet?

A megfelelő egyetem kiválasztása nagyon fontos döntés, így érdemes utánajárni az összes felmerülő kérdésnek. Ebben a cikkben megpróbálunk válaszokat adni a leggyakoribb kérdésekre, hogy segítsünk eligazodni a felvételi útvesztőjében.

 

Milyen szempontok alapján válasszak egyetemet?

Az egyetem választásnál fontos szempontok közé tartozik a képzési kínálat, a végzés utáni  elhelyezkedési lehetőségek, a kollégiumi elhelyezés, az egyetem hírneve, valamint a diákélet minősége. Érdemes fontossági sorrendet felállítani, és megfontolni, hogy mely szempontok illeszkednek leginkább az érdeklődési körhöz és célokhoz. Az internet rengeteget tud segíteni a szimpatikus egyetemek, szakok kiválasztásában.

Az Edutus Egyetemen a budapesti (1114 Budapest, Villányi út 11-13.) és a tatabányai (Tatabánya, Stúdium tér 1. és Béla király krt. 58.) tagozatunkon hirdetünk képzéseket. Tatabányán kollégiumi lehetőséget is kínálunk hallgatóinknak.

 

Milyen szakok érhetőek el az Edutus Egyetemen?

Az Edutus kínálatában megtalálhatók gazdasági és műszaki alap- és mesterképzések, felsőoktatái szakképzések, valamint felnőttképzések nappali és levelező formában is. A pontos listaért érdemes böngészni az egyetem honlapját.

 

Mi a különbség az állami/modellváltó és magánegyetemek között?

Az állami/modellváltó egyetemek többnyire nagyobb hallgatói létszámmal rendelkeznek, míg a magánegyetemek többségén – például az Edutuson is – alacsonyabb hallgatói létszámmal dolgoznak, így személyre szabottabb lehet az oktatás. Mindkét fajta egyetemem vannak fizetős és államilag finanszírozott férőhelyek. Az Edutus Egyetem magánegyetem, de az idei évtől már számos alap- és mesterképzésen is elérhetőek államilag támogatott képzések.

 

Mennyi az egyetemi tandíj?

Az önköltséges szakokon a tandíjak mértéke változhat, az aktuális tandíjak összegéről és az államilag támogatott szakjainkról érdemes a honlapon vagy nyílt napjainkon tájékozódni.

 

Milyen támogatási lehetőségeket nyújt az egyetem a hallgatóknak?

Amellett, hogy a tandíj automatikusan három részletben fizethető, számos ösztöndíj lehetőséget kínálunk az Edutus Egyetem hallgatóinak. Emellett a Pegazus Program keretében ledolgozhatóvá válik a tandíj, élsportoló diákjaink pedig további kedvezményeket is igénybe vehetnek.

 

Milyen feltételekkel lehet jelentkezni az Edutus Egyetemre?

Az Edutus Egyetemre való jelentkezéshez szükséges a középiskolai érettségi bizonyítvány. A jó hír, hogy az alapképzéseinkre nem kérünk emelt színtű érettségit és nincs nálunk minimum ponthatár az önköltséges képézéseken. Az államilag támogatott alapszakokon 240 pont, a mesterszakokon pedig 50 pont a bekerülési minimum ponthatár.

 

Hogyan tudok részt venni az egyetemi nyílt napokon?

Az Edutus Egyetem rendszeresen szervez nyílt napokat, ahol a leendő hallgatók részt vehetnek előadásokon és megismerhetik az egyetemi környezetet. Idén január 31-én Tatabányán és február 1-jén Budapesten várjuk az érdeklődőket, mindkét helyszínen 10 órától. Az események ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek, amire a honlapon keresztül van lehetőség.

A fenti kérdések és válaszok remélhetőleg segítenek eligazodni a felvételi kapcsán felmerülő dilemmák között. Sok sikert kívánunk az egyetemválasztáshoz és a hallgatói évekhez!

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben