Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Az Euro bevezetése Magyarországon

Írta: Menich-Jónás Judit, tanársegéd

Megjelent a 2021. márciusi Acta Periodica 22. kötetében (ISSN: 2063-501X) az Edutus Egyetem kiadásában a 59-78. oldalon. DOI 10.47273/AP.2021.22.59-78

ABSZTRAKT

Az euro bevezetése kötelező az európai unió tagállamai számára, azonban hazánkban ennek időzítését az elmúlt években egyre kitolták. A tanulmányom célja az euro magyarországi bevezetésével kapcsolatos makrogazdasági kérdések áttekintése, annak vizsgálata, hogy a közös európai valuta bevezetése milyen szempontok alapján minősülne Magyarország számára előnyösnek, illetve melyek a lehetséges hátrányok. A tanulmányban kitérek arra, hogy az euró bevezetésének milyen hatásai várhatóak a lakosság és a vállalatok számára, illetve, hogy milyen érvek szólnak a közös valuta bevezetése mellett és ellene.

 

ABSTRACT

The introduction of the euro is obligatory for the member states of the European Union, but in Hungary the timing of this has been pushed more and more in recent years. The aim of my study is to review the macroeconomic issues related to the introduction of the euro in Hungary, to examine the criteria on the basis of which the introduction of the common European currency would be beneficial for Hungary and the possible disadvantages. In this study, I discuss the expected effects of the introduction of the euro on citizens and companies, and the arguments for and against the introduction of the single currency.

 

Tovább a teljes kötethez Tovább a teljes cikkhez

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben