Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

2024/2025 Felvételi: Az Edutus Egyetem új szabályokkal és rugalmasabb rendszerrel várja a felvételizőket

Jövőre is megmarad az 500 pontos felvételi rendszer, azonban az állam nagyobb mozgásteret biztosít egyetemünk számára a tantárgyak kiválasztásában és a pluszpontok odaítélésében.  

 Az új felvételi rendszer lehetővé teszi számunkra, hogy rugalmasabban alakítsuk ki azokat a szempontokat, amelyek alapján kiválasztjuk hallgatóikat. A változtatások a diákok számára is kedvezőek, hiszen már idén is látványos növekedést tapasztaltunk a jelentkezők számában.  

Ezekkel a szabályokkal szeretnénk segíteni a jelentkezőket a 2024/2025-es felvéli évben: 

  • A tanulmányi pontok kiszámításához felhasználható 5. tantárgy, amiaz alábbi listából választható ki 
  • A tanulmányi pontok részét képező 5. érettségi vizsgatárgy az alábbi listából választható ki 
  • Az érettségi pontok kiszámításához szükséges érettségi vizsgatárgyak köre ide kattintva érhető el 
  • Az intézményi többletpontok rendszere ide kattintva érhető el 

Fontos információ, hogy a képzéseinkre történő bejutáshoz 2024-ben sem írunk elő minimum ponthatárt, és nem kérünk emelt szintű érettségit egyik alapképzésén sem. 

Az Edutus Egyetem támogatja az átlátható felvételi rendszert és azon dolgozunk, hogy minél több diák megértse az elvárásokat. A diákok tájékozottságának javítása érdekében ingyenes nyílt napokat tartunk, iskolákba látogatunk el, részt veszünk az Educatio Kiállításon és online anyagokkal is segítjük a jelentkezőket. 

Végezetül, mindenkit arra buzdítunk, hogy jelentkezzen hozzánk, mert az Edutus Egyetem mindig nyitott az új lehetőségekre és az innovációra. Jövőre is szeretettel várjuk a diákok jelentkezését emberközeli egyetemünkre. 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben