Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Felnőttképzési programok

Okos közlekedés

A képzés célja:

A digitális transzformáció és az új ipari forradalom a közlekedésben is paradigmaváltáshoz vezet, eljött a Mobilitás 4.0 korszaka. A képzés célja ezért a közlekedés jogi és szervezeti kereteinek bemutatását követően az intelligens mobilitáson alapuló technikák és ismeretek oktatása, az ITS rendszerekkel való megismerkedés, valamint a közlekedés modellezési és szimulációs módszereinek, a jövőbeli tervezés lehetőségeinek bemutatása.

A képzés:

  • bemutatja a közlekedés jogi és szervezeti kereteit; a közlekedési infrastruktúra tervezését; a szállítási/közlekedési lánc: a különböző közlekedési eszközök integrált elemzését; a személyszállítás: a szolgáltatók integrációját és az intermodalitását, az áruszállítást és a logisztikai láncot, a közlekedési infrastruktúra: gazdasági, társadalmi és regionális hatásait.
  • megismerteti az emberek és áruk mobilitását: okok és hatások elemzése; a kutatási technikákat a mobilitásban; a forgalomtechnika alapváltozóit; a városi, nagyvárosi és városközi mobilitást; a regionális tervezést és mobilitást; a mobilitásmenedzsment eszközöket; a nem gépesített szállítóeszközöket; a mobilitási tervek készítését;
  • bemutatja az intelligens mobilitást; az észlelési, azonosítási és nyomkövetési technológiákat; a helymeghatározó és földrajzi helymeghatározó rendszereket; a képelemzést; a kommunikációs infrastruktúrákat; a korlátozott és alacsony kibocsátású területekhez való hozzáférés szabályozását (LEZ); a parkolás ellenőrzését, szabályozását és tájékoztatását; a mobilitási díjakat (útdíj); a közösségi közlekedés működését segítő rendszereket;
  • gyakorlati jártasságot biztosít a képzésben résztvevőknek a modellezési és szimulációs megközelítésekkel a jövőbeli mobilitás megtervezésében; a forgalmi torlódások előrejelzésében;
  • megismerteti a hatékony utazás megosztási-rendszerben rejlő lehetőségeket (forgalmi torlódások csökkentése, az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás stb); a rendszerek tervezését és modellezését.

Képző intézmény:

Edutus Egyetem

Képzés típusa:

bejelentett felnőttképzés

Óraszám:

30 óra

Jelentkezés feltétele:

középfokú végzettség

Kimenet:

tanúsítvány a képzés elvégzéséről

Jelentkezési határidő:

folyamatos

Képzés indítása:

minimum 12 fő jelentkezése esetén

Képzés módja:

2 nap (10 tanóra) jelenléti formában, 20 tanóra online képzés

Jelenléti képzés helyszíne: 1141 Budapest, Villányi út 11-13.

Képzés díja:

120.000 Ft + ÁFA = 152.400 Ft

Kedvezmény: Akik elvégezték az Edutus Egyetem „Digitális térségfejlesztés szakembere” szakirányú továbbképzését vagy a „Digitális térségfejlesztési referens” online felnőttképzését, 20% kedvezményt kapnak a képzési díjból.

Kedvezményes képzési díj (20% kedvezmény): 96.00 Ft + ÁFA = 121.920 Ft

A képzés díját az alábbi számlaszámra kérjük utalni.

Számlatulajdonos: Edutus Egyetem

Számlavezető bank: MKB Bank Nyrt.

Számlaszám: 10300002-40000413-00003285

További információk:

Horváthné Felföldi Helga

e-mail: felfoldi.helga@edutus.hu

mobil: +36 20 379 7530

Oktatott témakörök: 

  • Közlekedési infrastruktúra és közlekedési rendszerek
  • Közlekedés tervezése és menedzsmentje
  • Okos technológiák alkalmazása a városok közlekedési rendszereiben
  • Közlekedés/mobilitás modellezése, szimulációja
  • Kereslet alapú, valós-idejű utazás megosztási rendszerek és modellezésük

Jelentkezés

JelentkezEM
JelentkezEM

Okos közlekedés

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben