Felnőttképzési programok

Lézerhegesztési alapok

Az ipar különböző területein egyre nagyobb igény mutatkozik az utómunkát nem igénylő koncentrált hőbevitelű technológiákra, ezért széles körben alkalmazzák a különböző lézersugaras anyagmegmunkáló technológiákat (vágás, hegesztés, felületek jelölése). Ezeken belül a lézeres hegesztés egy olyan anyagegyesítő eljárás, amely nagy sebességű, reprodukálható, kis hőbevitellel jár, a felületre nem hat közvetlen mechanikai terhelés, az energiabevitel kontakt nélküli. A lézerhegesztés előnyei a csekély vetemedés, a magas folyamat sebesség, a rugalmasság, a finom hegesztési varratok, a különböző gyártőrendszerekhez való integrálhatóság, nagy szériák esetén az automatizálhatóság, robotizálhatóság (megnövelve a termelékenységet), alacsony egységnyi költség. Ez a technológia egyre inkább előtérbe kerül a különböző gyártási folyamatok között.

Az Edutus Egyetem Műszaki Intézete meghirdeti a különböző ágazatokban tevékenykedő cégek operátori, gépkezelői, technikusi munkakörökben dolgozó munkavállalói számára az alábbi lehetőséget:

Tanfolyam megnevezése: Lézerhegesztési alapok

Oktató: Földi Péter

Tanfolyam időtartama: 3×7 óra (21 óra – 3 nap)

Tanfolyam tematikája:

  1. A lézersugaras anyagmegmunkálások műszaki alapjai és típusai
  2. Lézeres anyagmegmunkálások biztonsági szempontjai
  3. A lézeres hegesztési folyamat részleteiben
  4. A lézerhegesztési folyamat eredményességét befolyásoló tényezők (anyagvastagság, anyagminőség, munkadarab mérete, hegesztési paraméterek, felhasználási területek)
  5. Gyakorlati rész: megfelelő keménységű/tartósságú hozaganyag felhordása különböző felhegesztendő alapanyagokra és/vagy hozaganyag nélküli hegesztések elvégzése

Oktatás helyszíne: Edutus Egyetem Műszaki Intézet Lézerlaboratóriuma (C. épület, 2800 Tatabánya, Réti út 1-5.)

Jelentkezés egyénileg vagy a munkaadó általi beiskolázással történhet.

A tanfolyam díja: nettó 400 ezer Ft/fő + ÁFA (amelyet a munkaadó átvállalhat).

4 fő vagy annál több jelentkező esetében a Ft/fő díjak helyett a három napos tanfolyamra egy fix összegű napidíjat számítunk: nettó 400 ezer Ft/nap+ ÁFA

A képzés FAR bejelentés köteles, az ár az ÁFA-t is tartalmazza.

A tanfolyamokat 3 napos turnusokban tartjuk az oktatóval előre egyeztetett időpontokban minden év II. és III. negyedévében

A tanfolyam díja magában foglalja az Edutus Egyetem Műszaki Intézet Lézerlaboratórium Trump7020 5 tengelyes CNC megmunkáló cella és TruDisk 4001 lézersugárforrás használatával kapcsolatos költségeket, az oktató díjazását, tananyagkészítést, előadásanyagok jegyzet formájában való kiosztását, tanúsítvány kiállításának költségeit.

Miért éri meg elvégezni a lézerhegesztési alapok tanfolyamot:

  • A tanfolyam résztvevői a megszerzett ismeretanyag birtokában képessé válnak munkahelyükön a lézerhegesztési technológiák alkalmazására hozzájárulva cégük versenyképességéhez.
  • Ár/érték arányos képzést kapnak a jelentkezők.
  • A tanfolyam során megszerzett kompetenciák hozzájárulhatnak az adott munkavállaló munkaerőpiaci pozícióinak javításához, elősegítve szakmai karrierjük további építését.

Jelentkezés, érdeklődés e-mail-ben vagy telefonon:

Mátay Dominika tansz. előadónál (Műszaki Intézet) – mobil: +36 70 614 2354, e-mail: matay.dominika@edutus.hu

A tanfolyam részleteiről további felvilágosítás és időpont egyeztetés:

Földi Péter műszaki informatikus mérnök /CNC – 3/4/5 tengelyes megmunkáló rendszerek tervezése, építése, PLC alapú vezérlések programozása/, nemzetközi minőségirányítási szakértő/tanácsadó; regisztrált autóipari szakértő /CERT: 01/06/17549 – IQA IRCA A17043)/; lézerlaboratórium vezető (mobil: +36 20 384 5292; e-mail: foldi.peter@edutus.hu)

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új