Felnőttképzési programok

Lézerhegesztési alapok

Az ipar különböző területein egyre nagyobb igény mutatkozik az utómunkát nem igénylő koncentrált hőbevitelű technológiákra, ezért széles körben alkalmazzák a különböző lézersugaras anyagmegmunkáló technológiákat (vágás, hegesztés, felületek jelölése). Ezeken belül a lézeres hegesztés egy olyan anyagegyesítő eljárás, amely nagy sebességű, reprodukálható, kis hőbevitellel jár, a felületre nem hat közvetlen mechanikai terhelés, az energiabevitel kontakt nélküli. A lézerhegesztés előnyei a csekély vetemedés, a magas folyamat sebesség, a rugalmasság, a finom hegesztési varratok, a különböző gyártórendszerekhez való integrálhatóság, nagy szériák esetén az automatizálhatóság, robotizálhatóság (megnövelve a termelékenységet), alacsony egységnyi költség. Ez a technológia egyre inkább előtérbe kerül a különböző gyártási folyamatok között.

Az Edutus Egyetem Műszaki Intézete meghirdeti a különböző ágazatokban tevékenykedő cégek operátori, gépkezelői, technikusi munkakörökben dolgozó munkavállalói számára az alábbi lehetőséget:

Képzés megnevezése:

Lézerhegesztési alapok

Képzés típusa:

bejelentett felnőttképzés

Jelentkezés feltétele:

középfokú vagy felsőfokú végzettség

Kimenet:

tanúsítvány a képzés elvégzéséről

Oktató:

Földi Péter műszaki informatikus mérnök /CNC – 3/4/5 tengelyes megmunkáló rendszerek tervezése, építése, PLC alapú vezérlések programozása/, nemzetközi minőségirányítási szakértő/tanácsadó; regisztrált autóipari szakértő /CERT: 01/06/17549 – IQA IRCA A17043)/; lézerlaboratórium vezető

Képzés időtartama:

3×7 óra (21 óra – 3 nap)

Képzés tematikája:

  1. A lézersugaras anyagmegmunkálások műszaki alapjai és típusai
  2. Lézeres anyagmegmunkálások biztonsági szempontjai
  3. A lézeres hegesztési folyamat részleteiben
  4. A lézerhegesztési folyamat eredményességét befolyásoló tényezők (anyagvastagság, anyagminőség, munkadarab mérete, hegesztési paraméterek, felhasználási területek)
  5. Gyakorlati rész: megfelelő keménységű/tartósságú hozaganyag felhordása különböző felhegesztendő alapanyagokra és/vagy hozaganyag nélküli hegesztések elvégzése

A képzés elvégzését igazoló tanúsítvány kiadásának feltétele:

  • a foglalkozások legalább 80%-án való részvétel,
  • a záróvizsga feladat minimum 70%-os teljesítése.

Oktatás helyszíne: 

Edutus Egyetem Műszaki Intézet Lézerlaboratóriuma (C. épület, 2800 Tatabánya, Réti út 1-5.)

Jelentkezés egyénileg vagy a munkaadó általi beiskolázással történhet.

A képzés díja:

nettó 400 ezer Ft+ÁFA/fő (amelyet a munkaadó átvállalhat).

4 fő vagy annál több jelentkező esetében a Ft/fő díjak helyett a három napos képzésre egy fix összegű napidíjat számítunk: nettó 400 ezer Ft+ÁFA/nap

A képzést 3 napos turnusokban tartjuk az oktatóval előre egyeztetett időpontokban minden év II. és III. negyedévében

A képzés díja magában foglalja az Edutus Egyetem Műszaki Intézet Lézerlaboratórium Trump7020 5 tengelyes CNC megmunkáló cella és TruDisk 4001 lézersugárforrás használatával kapcsolatos költségeket, az oktató díjazását, tananyagkészítést, előadásanyagok jegyzet formájában való kiosztását, tanúsítvány kiállításának költségeit.

Miért éri meg elvégezni a lézerhegesztési alapok képzést:

  • A képzés résztvevői a megszerzett ismeretanyag birtokában képessé válnak munkahelyükön a lézerhegesztési technológiák alkalmazására hozzájárulva cégük versenyképességéhez.
  • Ár/érték arányos képzést kapnak a jelentkezők.
  • A képzés során megszerzett kompetenciák hozzájárulhatnak az adott munkavállaló munkaerőpiaci pozícióinak javításához, elősegítve szakmai karrierjük további építését.

Jelentkezés, érdeklődés:

Mátay Dominika tanszéki előadónál (Műszaki Intézet)

mobil: +36  20 384 3551

e-mail: matay.dominika@edutus.hu

A képzés részleteiről további felvilágosítás és időpont egyeztetés:

Földi Péter 

mobil: +36 20 384 5292

e-mail: foldi.peter@edutus.hu

JELENTKEZÉS

Jelentkezem
Jelentkezem

Lézerhegesztési alapok

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új