Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Felnőttképzési programok

Lézerhegesztési alapok

Az ipar különböző területein egyre nagyobb igény mutatkozik az utómunkát nem igénylő koncentrált hőbevitelű technológiákra, ezért széles körben alkalmazzák a különböző lézersugaras anyagmegmunkáló technológiákat (vágás, hegesztés, felületek jelölése). Ezeken belül a lézeres hegesztés egy olyan anyagegyesítő eljárás, amely nagy sebességű, reprodukálható, kis hőbevitellel jár, a felületre nem hat közvetlen mechanikai terhelés, az energiabevitel kontakt nélküli. A lézerhegesztés előnyei a csekély vetemedés, a magas folyamat sebesség, a rugalmasság, a finom hegesztési varratok, a különböző gyártórendszerekhez való integrálhatóság, nagy szériák esetén az automatizálhatóság, robotizálhatóság (megnövelve a termelékenységet), alacsony egységnyi költség. Ez a technológia egyre inkább előtérbe kerül a különböző gyártási folyamatok között.

Az Edutus Egyetem Műszaki Intézete meghirdeti a különböző ágazatokban tevékenykedő cégek operátori, gépkezelői, technikusi munkakörökben dolgozó munkavállalói számára az alábbi lehetőséget:

Képzés megnevezése:

Lézerhegesztési alapok

Képzés típusa:

bejelentett felnőttképzés

Jelentkezés feltétele:

középfokú vagy felsőfokú végzettség

Kimenet:

tanúsítvány a képzés elvégzéséről

Oktató:

Földi Péter műszaki informatikus mérnök /CNC – 3/4/5 tengelyes megmunkáló rendszerek tervezése, építése, PLC alapú vezérlések programozása/, nemzetközi minőségirányítási szakértő/tanácsadó; regisztrált autóipari szakértő /CERT: 01/06/17549 – IQA IRCA A17043)/; lézerlaboratórium vezető

Képzés időtartama:

3×7 óra (21 óra – 3 nap)

Képzés tematikája:

  1. A lézersugaras anyagmegmunkálások műszaki alapjai és típusai
  2. Lézeres anyagmegmunkálások biztonsági szempontjai
  3. A lézeres hegesztési folyamat részleteiben
  4. A lézerhegesztési folyamat eredményességét befolyásoló tényezők (anyagvastagság, anyagminőség, munkadarab mérete, hegesztési paraméterek, felhasználási területek)
  5. Gyakorlati rész: megfelelő keménységű/tartósságú hozaganyag felhordása különböző felhegesztendő alapanyagokra és/vagy hozaganyag nélküli hegesztések elvégzése

A képzés elvégzését igazoló tanúsítvány kiadásának feltétele:

  • a foglalkozások legalább 80%-án való részvétel,
  • a záróvizsga feladat minimum 70%-os teljesítése.

Oktatás helyszíne: 

Edutus Egyetem Műszaki Intézet Lézerlaboratóriuma (C. épület, 2800 Tatabánya, Réti út 1-5.)

Jelentkezés egyénileg vagy a munkaadó általi beiskolázással történhet.

A képzés díja:

nettó 400 ezer Ft+ÁFA/fő (amelyet a munkaadó átvállalhat).

4 fő vagy annál több jelentkező esetében a Ft/fő díjak helyett a három napos képzésre egy fix összegű napidíjat számítunk: nettó 400 ezer Ft+ÁFA/nap

A képzést 3 napos turnusokban tartjuk az oktatóval előre egyeztetett időpontokban minden év II. és III. negyedévében

A képzés díja magában foglalja az Edutus Egyetem Műszaki Intézet Lézerlaboratórium Trump7020 5 tengelyes CNC megmunkáló cella és TruDisk 4001 lézersugárforrás használatával kapcsolatos költségeket, az oktató díjazását, tananyagkészítést, előadásanyagok jegyzet formájában való kiosztását, tanúsítvány kiállításának költségeit.

Miért éri meg elvégezni a lézerhegesztési alapok képzést:

  • A képzés résztvevői a megszerzett ismeretanyag birtokában képessé válnak munkahelyükön a lézerhegesztési technológiák alkalmazására hozzájárulva cégük versenyképességéhez.
  • Ár/érték arányos képzést kapnak a jelentkezők.
  • A képzés során megszerzett kompetenciák hozzájárulhatnak az adott munkavállaló munkaerőpiaci pozícióinak javításához, elősegítve szakmai karrierjük további építését.

Jelentkezés, érdeklődés:

Horváth Zsuzsanna tanszéki előadónál (Műszaki Intézet)
e-mail: horvath.zsuzsanna@edutus.hu
telefon: +36 20 384 3551

A képzés részleteiről további felvilágosítás és időpont egyeztetés:

Földi Péter 

mobil: +36 20 384 5292

e-mail: foldi.peter@edutus.hu

JELENTKEZÉS

Jelentkezem
Jelentkezem

Lézerhegesztési alapok

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben