Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Felnőttképzési programok

Lézerbiztonság képzés

Lézerbiztonság képzés

Céges referencia: GIS Europe SE, Magyarországi fióktelepe (Robert Bosch cégcsoport), Jabil Circuit Kft., IndoPro Kft. Lincz és Társa Kft., ReWeRob Solutions Kft.

A különböző gazdasági ágazatokban egyre nagyobb teret nyernek a különböző lézerberendezésekkel történő munkavégzési folyamatok.

Tapasztalataink szerint a cégek jelentős része nem fordít kellő figyelmet a lézersugaras technológiákkal történő biztonságos munkavégzéshez szükséges ismeretek és összefüggések, megelőző szabályozások hátterének megismertetésére és elsajátíttatására. Az ilyen jellegű technológiákat alkalmazó cégek nem mentesülhetnek a lézer üzemeltetésének munkabiztonsági felelőssége alól, és esetlegesen viselniük kell a büntető- és polgári jogi következményeket is.

Az Edutus Egyetem Műszaki Intézete által koordinált lézerbiztonsági képzés elvégzése olyan ismeretanyagot ad és olyan kompetenciák kialakításához járul hozzá, amely az érintett munkavállalóknak hasznos és nélkülözhetetlen feladataik elvégzéséhez.

Az Edutus Egyetem Műszaki Intézete meghirdeti a lézersugaras technológiákat alkalmazó cégek és intézmények munkavállalói számára az alábbi lehetőséget:

A képzés megnevezése:

Lézerbiztonság

Képzés típusa:

bejelentett felnőttképzés

Kimenet:

tanúsítvány a képzés elvégzéséről

Oktató:

Vavra Gábor fizikus, Laser Zentrum Hannover e.V. (LZH) által tanúsított Lézerbiztonsági oktató

Képzés időtartama:

3X8 óra (összesen 24 óra), ebből 16 óra (2*8 óra) az elméleti rész, illetve az elméleti részt kiegészítő 8 órás gyakorlati rész.

Képzés tematikája:

 1. Bevezető
 2. Fizikai és műszaki alapok
 3. Biológiai hatások
 4. Lézerbiztonság alapjai
 5. Jogi alapok
 6. Veszélyes anyagok
 7. Lézerbiztonsági szakember feladatai
 8. Gyakorlati rész (lézerfizikai és lézerbiztonsági mérések)

Oktatás helyszínei:

Elméleti órák:

Edutus Egyetem Műszaki Intézet Passzív Ház (B. épület mögötti udvaron – 2800 Tatabánya, Béla király krt. 58.)

Gyakorlati órák:

Edutus Egyetem Műszaki Intézet 2. laboratóriuma (B. épület, 2800 Tatabánya, Béla király krt. 58.)

Rövid bemutató látogatás:

Edutus Egyetem lézerlaboratórium (C. épület, 2800 Tatabánya, Réti u. 1-5)

Igény esetén, céges megrendelésnél az adott cég székhelyére vagy telephelyére történő kiszállással is megoldható a képzés megtartása. Ez esetben a cégnek vállalnia kell az oktató úti és szállásköltségeinek a megtérítését is a képzési díjon felül.

A képzést 3 napos turnusokban tartjuk az oktatóval előre egyeztetett időpontokban minden év II. és IV. negyedévében.

Jelentkezés egyénileg vagy a munkaadó általi beiskolázással történhet.

A képzés ára:

460.000 Ft/fő, amely bruttó ár, azaz tartalmazza az ÁFA-t is.

 • Amennyiben a jelentkező igazolt gyakorlattal rendelkezik lézeres munkavégzés terén és megfelel a gyakorlati rész alóli felmentés feltételeinek, úgy számára elegendő a 16 órás elméleti képzés elvégzése. Esetében így a részvételi díj: 305.000 Ft/fő. A felmentési kérelmet a képzés oktatójával kell egyeztetni.
 • Azon érdeklődők számára, akik a képzés elméleti részét már korábban teljesítették, lehetőség van csak a 8 órás gyakorlati rész elvégzésére is, amelynek díja: 156.000 Ft/fő.
 • 3 főnél kevesebb jelentkező esetén megegyezés alapján egyéni ár kerül megállapításra.

Miért éri meg elvégezni a Lézerbiztonság képzést?

 • Mivel mindig fejlesztenek új lézereket és a lézerekről szóló biztonsági tudnivalók folyamatosan bővülnek, a szabályozás változhat. Folyamatos képzések szükségesek a fejlődés nyomon követésére, ezért javasolt az 5 évente történő ismétlő részvétel, amely egyszerűen megoldható a képzés keretében elsajátított széles körű alapokra építve.
 • A képzés elsősorban lézerbiztonsági és munkaügyi, munkajogi kérdésekkel foglalkozik, így olyan szakembereknek is megéri elvégezni, akik nem foglalkoznak napi szinten lézersugaras technológiákkal, de szeretnék jobban megérteni a lézeres technológiák lehetőségeit és kihívásait.
 • Ár/érték arányos képzést kapnak a jelentkezők.
 • A képzés során megszerzett kompetenciák hozzájárulhatnak az adott munkavállaló munkaerőpiaci pozícióinak javításához.

Jelentkezés, érdeklődés:

Horváth Zsuzsanna tanszéki előadónál (Műszaki Intézet)

mobil: +36 20 384 3551

e-mail: horvath.zsuzsanna@edutus.hu

A képzés részleteiről további felvilágosítás és időpont egyeztetés:

Vavra Gábor oktatónál

mobil: +36 70 458 4896

e-mail: vavra.gabor@edutus.hu

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben