Felnőttképzési programok

Lézerbiztonság képzés

Lézerbiztonság képzés

 Céges referencia: GIS Europe SE, Magyarországi fióktelepe (Robert Bosch cégcsoport)

A különböző gazdasági ágazatokban egyre nagyobb teret nyernek a különböző lézerberendezésekkel történő munkavégzési folyamatok.

Tapasztalataink szerint a cégek jelentős része nem fordít kellő figyelmet a lézersugaras technológiákkal történő biztonságos munkavégzéshez szükséges ismeretek és összefüggések, megelőző szabályozások hátterének megismertetésére és elsajátíttatására. Az ilyen jellegű technológiákat alkalmazó cégek nem mentesülhetnek a lézer üzemeltetésének munkabiztonsági felelőssége alól, és esetlegesen viselniük kell a büntető- és polgári jogi következményeket is.

Az Edutus Egyetem Műszaki Intézete által koordinált lézerbiztonsági képzés elvégzése olyan ismeretanyagot ad és olyan kompetenciák kialakításához járul hozzá, amely az érintett munkavállalóknak hasznos és nélkülözhetetlen feladataik elvégzéséhez.

Az Edutus Egyetem Műszaki Intézete meghirdeti a lézersugaras technológiákat alkalmazó cégek és intézmények munkavállalói számára az alábbi lehetőséget:

Akkreditált képzés megnevezése: Lézerbiztonság

Oktató: Vavra Gábor Laser Zentrum Hannover e.V. (LZH) által tanúsított Lézerbiztonsági oktató

Tanfolyam időtartama: 3X8 óra (összesen 24 óra), ebből 16 óra (2*8 óra) az elméleti rész, amelynek eredményes teljesítése a Lézerbiztonsági szakértői tanúsítvány kiállítása, illetve az elméleti részt kiegészítő 8 órás gyakorlati rész

Tanfolyam tematikája:

 1. Bevezető
 2. Fizikai és műszaki alapok
 3. Biológiai hatások
 4. Lézerbiztonság alapjai
 5. Jogi alapok
 6. Veszélyes anyagok
 7. Lézerbiztonsági szakember feladatai
 8. Gyakorlati rész (lézerfizikai és lézerbiztonsági mérések)

Oktatás helyszíne: Edutus Egyetem 2. laboratóriuma (2800 Tatabánya, Béla király krt. 58.)

Igény esetén, céges megrendelésnél az adott cég székhelyére vagy telephelyére történő kiszállással is megoldható a tanfolyam megtartása. Ez esetben a cégnek vállalnia kell az oktató úti és szállásköltségeinek a megtérítését is a tanfolyami díjon felül.

A tanfolyamokat 3 napos turnusokban tartjuk az oktatóval előre egyeztetett időpontokban minden év II. és IV. negyedévében.

Jelentkezés egyénileg vagy a munkaadó általi beiskolázással történhet.

A tanfolyam ára: 400.000 Ft/fő

 • Amennyiben a jelentkező igazolt gyakorlattal rendelkezik lézeres munkavégzés terén és megfelel a gyakorlati rész alóli felmentés feltételeinek, úgy számára elegendő a 16 órás elméleti képzés elvégzése. Esetében így a részvételi díj: 264.000 Ft/fő. A felmentési kérelmet a képzés oktatójával kell egyeztetni.
 • Azon érdeklődők számára, akik a tanfolyam elméleti részét már korábban teljesítették, lehetőség van csak a 8 órás gyakorlati rész elvégzésére is, amelynek díja: 136 ezer Ft/fő.
 • 3 főnél kevesebb jelentkező esetén megegyezés alapján egyéni ár kerül megállapításra.

A tanfolyam díja magában foglalja a terembérletet, az oktató díjazását, tananyagkészítést, előadásanyagok jegyzet formájában való kiosztását, látogatási bizonyítvány kiállításának költségeit.

Miért éri meg elvégezni a Lézerbiztonsági Szakértői tanfolyamot?

 • Mivel mindig fejlesztenek új lézereket és a lézerekről szóló biztonsági tudnivalók folyamatosan bővülnek, a szabályozás változhat. Folyamatos képzések szükségesek a fejlődés nyomon követésére, ezért javasolt az 5 évente történő ismétlő részvétel, amely egyszerűen megoldható a tanfolyam keretében elsajátított széles körű alapokra építve.
 • A tanfolyam elsősorban lézerbiztonsági és munkaügyi, munkajogi kérdésekkel foglalkozik, így olyan szakembereknek is megéri elvégezni, akik nem foglalkoznak napi szinten lézersugaras technológiákkal, de szeretnék jobban megérteni a lézeres technológiák lehetőségeit és kihívásait.
 • Ár/érték arányos képzést kapnak a jelentkezők.
 • A tanfolyam során megszerzett kompetenciák hozzájárulhatnak az adott munkavállaló munkaerőpiaci pozícióinak javításához

Jelentkezés, érdeklődés e-mail-ben vagy telefonon:

Mátay Dominika tansz. előadónál (Műszaki Intézet) – mobil: +36 70 614 2354, e-mail: matay.dominika@edutus.hu

A tanfolyam részleteiről további felvilágosítás és időpont egyeztetés:

Vavra Gábor fizikus, mobil: +36 70 458 4896; e-mail: vavragabor@gmail.com vagy vavra.gabor@edutus.hu

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új