Felnőttképzési programok

Hulladékgazdálkodás

A képzés célja a résztvevők felkészítése arra, hogy szakmai tevékenységük során döntéseikben tudatosan legyenek képesek felelősséget vállalni a környezet megóvásáért, védelméért a területükön keletkező hulladékok, szennyezések tudatos menedzselésével.

A képzés:

  • bemutatja a települések, intézmények, vállalkozások környezeti hatásait, hulladékait,
  • megismerteti a hulladékok hasznosításának, kezelésének műszaki-technikai, jogi és gazdasági eszközrendszerét, valamint környezetvédelmi szempontjait,
  • hazai és nemzetközi példák alapján mutatja be a hulladék-megelőzés, az újrahasznosítás és a biomassza kaszkád technológiai módszereit,
  • gyakorlati jártasságot biztosít a résztvevőknek a hulladékkezelés témakörében végzendő önálló vizsgálattal és üzemlátogatással.

Képző intézmény:

Edutus Egyetem

Képzés típusa:

bejelentett felnőttképzés

Óraszám:

30 óra

Jelentkezés feltétele:

középfokú végzettség

Kimenet:

tanúsítvány a képzés elvégzéséről

Jelentkezési határidő:

2023. február 24.

Képzési indulása:

2023. március 3.

Képzés módja:

2 alkalom (12 tanóra) jelenléti formában, 3 alkalom (18 tanóra) online képzés (jelenléti formában is lehetőség van a részvételre)

Képzési napok: péntek délután 13:30-18:30 és szombat 8.00-13-00 között

Jelenléti képzés helyszíne: Tatabánya, Edutus Egyetem – Passzív Ház

Képzés díja:

120.000 Ft + ÁFA = 152.400. Ft

Kedvezmény: Akik elvégezték az Edutus Egyetem „digitális térségfejlesztés” szakirányú továbbképzését vagy „digitális térségfejlesztési referens” online felnőttképzését, 20% kedvezményt kapnak a képzési díjból.

Kedvezményes képzési díj (20% kedvezmény): 96.000 Ft + ÁFA = 121.920 Ft

A képzés díját az alábbi számlaszámra kérjük utalni.

Számlatulajdonos: Edutus Egyetem

Számlavezető bank: MKB Bank Nyrt.

Számlaszám: 10300002-40000413-00003285

A közlekedési és kapcsolódó ágazatokban működő vállalkozások számára a képzés költsége akár 100%-ban finanszírozható a GINOP-6.1.9-18-2018-00001 azonosítószámú „Közlekedési Képzési és Vizsgacentrum kialakítása” c. projekt keretében. A programban az alábbi TEÁOR ágazatokban működő nagyvállalatok, valamint mikro-, kis- és középvállalkozások munkavállalói vehetnek részt.

Előírás, hogy a képzésben részt vevő munkavállalók munkaszerződése szerinti munkavégzés helye a kevésbé fejlett régiókban lehet: Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl vagy Közép-Dunántúl.

Bővebben a Hirdetmény vállalkozásoknak | Közlekedési Képzési és Vizsgaközpont (kkvkportal.hu) honlapról tájékozódhatnak.

További információk és jelentkezés a GINOP projekt keretében történő képzés kapcsán:

Horváthné Felföldi Helga

e-mail: felfoldi.helga@edutus.hu

mobil: +36 20 379 7530

Oktatott témakörök: 

  1. A települések, intézmények, vállalkozások környezeti hatásai, hulladékai, azok hasznosításának, kezelésének műszaki-technikai, jogi és gazdasági eszközrendszere, a hulladékok hasznosításának környezetvédelmi szempontjai.
  2. A legfontosabb ökológiai alapok. Lakossági és ipari folyamatok legjelentősebb környezeti problémái.
  3. A települések,  intézmények, vállalkozások jellegzetes termelési hulladékai. A hulladék fogalma, hulladékok csoportosítása és jellemzőik, feldolgozási lehetőségeik.
  4. Hulladékok hasznosításának alapelvei és lehetőségei (recycling). Hulladék-megelőzés és újrahasznosítás technológiai módszerei. A biomassza kaszkád.
  5. Üzemlátogatás Tatabányán (szelektív hulladékgyűjtő üzem).
  6. Vizsga a választott települési vagy intézményi vagy vállalati hulladékkezelés vizsgálatának bemutatásával.

 

Jelentkezés

Jelentkezem
Jelentkezem

Hulladékgazdálkodás

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új