Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

WRO első regionális forduló Miskolcon

Az Edutus Egyetem idén 10. alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) nemzetközi LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi verseny magyarországi fordulóit.  

A nevezési időszak április 5-én zárult le RoboMission kategóriában, a töretlen népszerűségnek örvendő versenysorozatra a kategóriában idén 86 csapat regisztrált. Az április 21-én pénteken induló regionális elődöntők során RoboMission kategóriákban indulnak a versenyzők. Korosztályonként a témához kapcsolódó, de eltérő nehézségű, differenciált feladatok megoldása a cél a versenyek során, meghatározott időre.   

A 2023-as versenyszezon témája: a világ egy hálózaton. Elementary korosztály számára a tengeri élet megőrzése lesz a téma.    Junior korosztálynak vízalatti infrastruktúrát kell telepíteni és javítani.  Senior korosztálynak pedig önvezérlő kikötőt kell üzemeltetni.  

Az idei versenyszezon első regionális fordulójának a Miskolci Egyetem (Főépület – A/4-es épület) ad otthont.  

 A nemzeti döntőt megelőzően 4 regionális forduló kerül megrendezésre az alábbiak szerint:   

  • április 21. – Miskolc   
  • április 26. – Budapest   
  • április 28. – Szeged   
  • május 4. – Veszprém   

A miskolci elődöntőn 16 csapat – Elementary (8-12 év közöttiek), Junior (13-15 év közöttiek) és Senior (16-19 év közöttiek) korosztályban fog versenyezni.   

A regionális fordulók várható programja: 

8:40 – 8:50 Megnyitó  

9:00 – 15:30 Verseny program  

15:30 – 16:00 Díjátadó  

A Nemzeti döntő június 29-30-án Győrben kerül megrendezésre. A regionális elődöntőkről kvalifikált csapatok mellett Future Innovators, RoboSports és Future Engineers kategóriában mérik össze a csapatuk a tudásukat.  

Utóbbi 3 kategóriába még tart a regisztráció, a szervezők május 31-ig várják a csapatok jelentkezését.   

A csapatok a versenyre előre megírt programmal érkezhetnek, ami alapján a robotnak egy versenypályán kell a szabályban előírtak szerint teljesíteni a feladatot meghatározott időre. A legjobb csapatok kiválasztásához a nap folyamán többször is véletlenszerűen kerülnek fel a pályaelemek a pályára, így a robotnak mindig az adott helyzethez kell alkalmazkodnia. A robotok versenypályán nyújtott teljesítményét szakértő bírók értékelik.   

A győri nemzeti döntőre a regionális elődöntőkön legjobban teljesítő csapatok jutnak tovább.  

Közül kerülnek ki azok, akik a nemzetközi kvalifikációs kvóta alapján novemberben hazánkat fogják képviselni a panamai világdöntőn. 

Célunk, hogy az ország minden régiójában megismerjék az általános- és középiskolás tanulók a robotikát, programozást, algoritmizálást, automatizálást és közelebb kerüljenek az MTMI területek tárgyaihoz.   

A WRO versenyek betekintést engednek ebbe az izgalmas világba és tapasztalati úton, a verseny hangulata, a csapatok lelkesedése és a robotok látványa akár új érdeklődési terület irányába terelheti a diákokat.   

Bízunk benne, hogy a 2023-as Panamában megrendezésre kerülő WRO Világdöntőre minél több magyar csapat kvalifikálja magát és a témával most ismerkedő diákok a következő szezonban, mint versenyző térnek vissza hozzánk. 

 A WRO összes versenye ingyenesen látogatható és sajtónyilvános.

Regisztrálni ezen a linken keresztül lehet.

További információk és versenyprogram a www.wro.hu  oldalon érhető el.  

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben