Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Visegrádi 4 pályázat

A Visegrádi 4 alap a tagországok számára már régóta lehetőséget biztosít különböző projektek megvalósítására, és kitalálására. Így történt, hogy egy ötlettől vezérelve, megcéloztuk a digitális átálláshoz kapcsolódóan a Visegrádi 4-ek egyetemi és vállalati gyakorlatának feltérképezését, illetve igyekeztünk nóvumnak számító elképzeléssel is jelentkezni a pályázatban.

Így a klasszikus formációkat is bevéve, mint konferencia és projekt indító megbeszélés idén novemberben, kitaláltunk egy nemzetközi tudományos diákköri pályázatot a Visegrádi 4 országok résztvevő egyetemei hallgatói számára. Az ipar 4.0 gyakorlatáról fogunk esszéket bekérni, értékelni és díjazni.

Ami szintén nóvumnak számít, és a pályázat legnagyobb erőssége lesz, hogy a jövő évi nemzetközi héten egy speciális ipar 4.0 kurzust szeretnénk lebonyolítani, amely egyfajta „hadijáték” jelleggel fog majd lefolyni. Ez azt jelenti, hogy a 4 ország egyetemi hallgatói, összesen 20 fő, 5 fős csoportokban fognak majd feladatokat megoldani. Ezeket a feladatokat a 4 ország egyetemei, így a lengyel University of Rzeszów, a cseh Czech Technical University és a szlovák University of Žilina az Edutus egyetemmel karöltve fogja majd a Réger Béla tanár úr által elkészített tematika  alapján részletesen kidolgozni.

Mivel a pályázat beadási határideje szoros volt, február 1-je, így a január hónap azzal telt a projekt csapatnak, hogy megtaláljuk a partner intézményeket, majd velük több alkalommal teams útján egyeztetve szintén a digitális megoldások segítségével elkészítsük a pályázatot, amely határidőre megszületett, és sikerült is beadni.

Most a várakozás ideje van, 60 munkanap áll az alap rendelkezésére, hogy elbírálja a pályázatunkat.
Bízunk a sikerben, és abban, hogy a pályázati elképzeléseinket valóra válthatjuk.
Köszönet minden érintett résztvevőnek, aki segített abban, hogy ez a pályázat beadásra kerüljön.

Projekt kidolgozásban és a pályázat kidolgozásában részt vevők: dr. habil Réger Béla, professzor emeritus Vörös Mihály, Bognárné Pongrácz Márta, Chaudurit Sujit, Laki Balázs,  dr. Lányi Márton, Kökényesi Flóra

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben