Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Újraindul az Edutus Egyetem Lego robotikai szakköre

 Az Edutus Egyetem Műszaki Intézetének koordinálásával a 2021. szeptember 6-i héten újraindul a LEGO robotépítő és programozói szakkör a 7-10. évfolyamos, műszaki érdeklődésű diákok számáraA szakköri foglalkozások időpontja és helyszíne: hétfőnként 15:00 és 19:00 óra között, Edutus Egyetem, Tatabánya, Stúdium tér 1.,  A. épület emelet 6. terem.
 
A foglalkozásokon saját tervezésű, valamint LEGO robotokat építhetnek, programozhatnak a diákok szabadon engedve a fantáziájukat, átélve az alkotómunka örömét, megismerve az automatizálás és a robotika világát. A LEGO alapjai mellett szélesebb ismereteket is elsajátíthatnak a diákok játékos formában – 3D-nyomtatás, áramkörépítés, okosház-robotika, megújuló energetika, fenntarthatósági kérdések. Emellett betekintést nyerhetnek az Edutus Egyetem Műszaki Intézetének és Passzív Házának lehetőségeibe is (megújuló energia, körforgásos gazdaság, ipari szimbiózis, szolár mobilitás, szerelési és egyéb projektfeladatok demonstrálása) a Kutatók éjszakája, Nyílt Napok és egyéb rendezvények keretében. A heti rendszerességű foglalkozások mellett a későbbiekben az iskolai szünetekben – igény szerint – 1-2 hetes nyári táborokat is megszervezünk a szakkör profiljába vágó témákban a gyerekek részére, valamint B&O Engineering Kft. új komáromi székházában lévő Edutus tárgyalóban megtartott B&O Akadémia foglalkozásokat összehangoljuk az Edutus Egyetem LEGO robotépítési és programozási versenyeire felkészítő szakköri foglalkozásaival, amelyekhez pályázati források bevonását is tervezzük a jövőben.
A szakkör vezetője Varga István, a TSZC Bánki-Péch Technikum villamosmérnök mérnöktanára lesz, akinek az ilyen jellegű szakkörök szervezésében, versenyekre való felkészítésében jelentős szakmai tapasztalatai és eredményei vannak.
 
A foglalkozásokért a diákoknak félévente 5 ezer Ft/fő összeget kell fizetni (havi bontásban 1.000 Ft), amelyet a jelentkezést követően egy összegben kell az Edutus Egyetem által megadott bankszámla számra átutalni.  
A szakköri foglalkozások maximális létszáma (a terem befogadóképessége miatt) 10-13 fő.
 
További szakmai felvilágosítás:
Varga István
villamosmérnök, mérnök tanár, Edutus LEGO szakkör vezető
mobil: +36 30 709 6613
 
Jelentkezés (és a technikai részletek egyeztetése):
Mátay Dominika
tanszéki előadó
Edutus Egyetem Műszaki Intézet
mobil: +36 70 614 2354
Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben