Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Turisztikai csúcstalálkozó az Utazás Kiállításon

Az Utazás Kiállítás szombati napján került sor a turizmus szakma képviselőinek párbeszédére a Hungexpo 25-ös pavilonjában közel 60 fő részvételével a KKV Ház szervezésében és az Edutus Főiskola lebonyolításában. Az eseményen szakmai szövetségek, szervezetek vezetői, oktatási intézmény képviselői és más szakemberek vettek részt, hogy megvitassák véleményüket négy témában, amelyek a versenyképesség, szakember ellátottság, szabályozás és finanszírozás voltak.

...

A jelen lévők a versenyképességet, és szakember képzést tartották a legfontosabb témának. A versenyképesség esetében több tényező is felmerült, mint például a minőség, humán tényező, szabályozórendszer, marketing és finanszírozás. A szakember képzés témakörében előkerült aktualitásként a munkaerő kivándorlása, amely az utánpótlást is megnehezíti, illetve egy felmérés, amiből kiderült, hogy plusz 1000 €/hó fizetésért jönnének haza más országokban dolgozó magyarok.

A szabályozás és finanszírozás kérdésében az ÁFA mértékének csökkentése és az Idegenforgalmi adó visszaforgatásának lehetősége a turizmusba kérdéskör volt hangsúlyosabb továbbá olyan negatív változások, mint a szerzői jogdíj mértéke következtében sok helyen megszűnt élőzene illetve a reprezentációs keret megszűnése, ami megnehezíti a versenyképességet is.

Összességében egy informatív, hozzászólásokban gazdag csúcstalálkozó került megrendezésre, amelynek várhatóan lesz még folytatása a jövőben.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben