Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Távoktatás egységes rendszerben az Edutus Egyetemen

Az Edutus Egyetem – a versenytársak többségétől eltérően – egységes webináriumi rendszeren keresztül tudja folytatni az összes képzését távoktatás formájában a veszélyhelyzet ideje alatt. Az alapképzések, mesterképzések, felsőoktatási szakképzések, szakirányú továbbképzések, felnőttképzések, és még a nyelvvizsgára felkészítő oktatás is ezen a rendszeren keresztül folyik.

Az Edutus Egyetem már 2012 szeptemberében bevezette a webináriumi oktatást, vagyis a távoktatást, mint új oktatásmódszertant, így az Edutus immár lassan 8 éves tapasztalattal rendelkezik a digitális oktatás terén. Ez a digitális távoktatási forma több más rendszer által nyújtott funkciót egy keretrendszerben képes a diákok és az oktatók számára biztosítani.

Köztudott, hogy a COVID-19 koronavírus miatt mind a felsőoktatásban, mind a közoktatásban tanulók online tanulnak, így az állami és a magán fenntartású intézményeknek is át kellett térniük erre az oktatási formára. Több intézmény küzd azzal a problémával, hogy hogyan egységesítse rendszerét, ugyanis az oktatók több platformot is használnak, ami az egységes rendszerhez képest nehezebben követhető a hallgatók számára.

Az Edutus Egyetemen 2012 szeptembere óta jellemzően minden hallgató találkozott már olyan tárggyal, amit webináriumon keresztül hallgathatott. 2020. március 20-ától viszont mindenki ezen az egységes rendszeren keresztül vehet részt az előadásokon, szemináriumokon (kivételt leginkább a műszaki képzések egyes tárgyai, pl. a laboratóriumokhoz kötött gyakorlatok képeznek). Az Edutus Egyetem webináriumi rendszerének rendelkezésre állása nagyban segítette a mostani gyors és hatékony átállást a teljes digitális oktatásra.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben