Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Sikeresen lezajlott a Japán-Magyar Hallgatói Fórum

Az EDUTUS Egyetem Gazdálkodástudományi Tanszéke és Prof. Dr. Vörös Mihály által vezetett HÉLIA (Helyi Élelmiszerláncok Innovációja) Szakmai Műhelye és Szakkollégiuma által szervezett Japán-Magyar Hallgatói Fórumnak adott otthont a Falk1 Rendezvényközpont 2019. február 5-én.

Vendégünk volt Tokióból Masahiko Gemma, a Waseda University elnökhelyettese, professzora és a Japan Research Institute Japan Office elnöke, valamint 7 fős hallgatói csoportja.

A megnyitót Szögi Zoltán, az Edutus Nonprofit Zrt. vezérigazgatója tartotta. A bevezető során a résztvevők elmélyedhettek a „Diákfórumok másfél évtizedes történetében”, illetve feltérképezhették a kutatási információcserében rejlő kölcsönös előnyöket.

Ezt követően három előadást hallottunk; Japán részről Prof. Dr. Masahiko Gemma tartott előadást „Productivity Growth in Agriculture under the CAP” témában, illetve Seitaro Takeda a Waseda University hallgatója prezentálta tanulmányát „Analyses of Granger Casuality” címmel. Magyarországról Prohászka Márton, a Corvinus Egyetem hallgatójának előadását hallhattuk: „European Business Cooperation”. Ms. Ana Rodrigues a portugál résztvevő, aki ERASMUS ösztöndíj keretében van Magyarországon adott elő „introducing Coimbra Business School in Portugal and the main research interests” témában.

A rendezvényen húsz ember volt jelen, a prezentációkat követően az előadók személyesen válaszoltak a felmerülő kérdésekre, így kötetlen beszélgetéssé, eszmecserévé alakult át a fórum, mely a résztvevők számára alkalmat teremtett a nemzetközi kapcsolatépítésre.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben