Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Robot- és dróntechnológiai élménynapok roadshow – harmadik állomás: Tata

A Tatai Református Gimnáziumban folytatódott az Edutus Egyetem műszaki és informatikai pályaorientációs, és robotika versenyeket népszerűsítő programsorozata.

Tata egyetemünk tatabányai campusanak vonzáskörzetéhez tartozik, illetve oroszlányi Digitális Tudásközpontunk is elérhető távolságban van az iskolához. Többen elmondták, jártak már tudásközpontos foglalkozáson, így nem volt teljesen ismeretlen terep a robotika és a technológiai programok  a diákok számára. Az interaktív foglalkozáson a robotika versenyek izgalmas világával, az Edutus Egyetem képzéseivel, valamint különleges karrierutakkal ismerkedhettek meg a tanulók.  Az élményalapú edukációs napon a drónos szimuláció és a robotszerelő műhely volt a legnépszerűbb a diákok körében. A program fő célkitűzése az, hogy a lányokat is bevonja a technológia alapú versenyekbe, és hogy a műszaki és informatikai pályákat lehetséges karrierútként mutassa be a fiataloknak, függetlenül nemüktől. A program mottója hangsúlyozza ezt az elvet: „Egyenlő esély a műszaki pályákon. A NEM, nem lehet kérdés.”

Az Edutus Egyetem digitális oktatástudományi, fejlesztési és nemzetközi igazgatója Szilasi Péter Tamás a megnyitón a World Robot Olympiad versenyekre történő bekapcsolódáshoz szükséges eszközöket: egy LEGO Spike robotot, egy Spike kiegészítő készletet, valamint az idei szezon tematikus versenypályát és hozzá tartozó pályaelemeket adott át az iskolának.  A program végén a szerencsés gyerekek közül néhányan kisorsolt ajándékcsomagot is hazavihettek.

A pályázatról

Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő által gondozott „STEMpont” komplex pályaorientációs és tehetséggondozó program megvalósítása címmel kiírt pályázaton nyertes programja keretein belül az Edutus Egyetem „Robot- és dróntechnológiai élménynapok roadshow és komplex pályaorientációs programsorozat” részeként 5 településen – Kistelek, Devecser, Tata, Szendrőlád, Budapest – tart interaktív programot általános- és középiskolai diákoknak. A roadshow második állomása Devecser.  A pályázat futamideje: 2023.09.01- 2024.08.31 közötti időszakig tart, a pályázaton elnyert támogatás összege: 19 987 000 Ft.

                 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben