Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Rektori utasítás – veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedések

REKTORI UTASÍTÁS

a Kormány által 2020. március 11-én elrendelt, koronavírus okozta veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedésekről 

A járványügyi helyzetre való tekintettel az Edutus Egyetem rektora az alábbi rendelkezéseket hozza:

  1. 2020. március 12-14 között (csütörtöktől szombatig) rektori oktatási szünet lesz az intézményben.
  2. A tanév elején kiadott tanév rendjétől eltérően a tavaszi szünet 2020. március 16-20. közé kerül át (tehát az április 6-ával kezdődő hét oktatási hét lesz). Kérem a hallgatókat, hogy a tavaszi szünet ideje alatt ne utazzanak külföldre, lehetőség szerint lakóhelyükön tartózkodjanak.
  3. 2020. március 21-től (szombattól) az intézmény távoktatási formára tér át mind a nappali, mind a levelező képzésben, a webináriumi rendszer segítségével. Az erre való felkészülés március 13-tól elkezdődik, a teendőkről a Neptun rendszerben és e-mailben kapnak tájékoztatást a hallgatók és az oktatók, ezért kérem, hogy folyamatosan figyeljék ezeket a csatornákat.
  4. A rektori oktatási szünet, a tavaszi szünet és a távoktatás időtartama alatt a hallgatók nem látogathatják az intézményt, a hallgatói ügyintézés kizárólag elektronikus úton történhet.
  5. A fenti intézkedések hatására a tanév időtartama várhatóan meghosszabbodik, melynek mértéke a járványügyi helyzet alakulásától függ, így erről pontos tájékoztatás a későbbiekben kerül kiadásra.
  6. A kollégiumban lakó magyar hallgatóknak legkésőbb 2020. március 13-ig otthonukba kell távozniuk. A nemzetközi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.
  7. A rektori szünet, a tavaszi szünet és a távoktatás időszaka alatt az egyetem oktatói, kutatói, tanárai és nem oktató munkatársai számára a munkavégzés folyamatos. Ez alapvetően az intézményben történik, de indokolt esetben lehetőség van az otthonról történő munkavégzésre, amely rektori engedélyhez kötött.
  8. Az aktuális külföldi kiküldetések, tanulmányi utak elmaradnak, a külföldi vendégek fogadását fel kell függeszteni.
  9. Az egyetem területén, illetve az egyetem által szervezett rendezvények esetében a veszélyhelyzetre vonatkozó, kormányzat által kiadott eljárásrendet kell alkalmazni.

A fenti intézkedések visszavonásig érvényesek.

Tatabánya, 2020. március 12.

Némethné Dr. Gál Andrea
rektor

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben