Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

REKTORI UTASÍTÁS a koronavírus okozta veszélyhelyzettel kapcsolatos intézkedések módosításáról

A Kormány 234/2021. (V.6.) Korm. rendeletének 1. § (2) bekezdése szerint: „… a felsőoktatási intézmény rektora dönthet az oktatás – így különösen a hallgatók gyakorlati képzésének, valamint a tanulmányi és vizsgaszabályzat szerint hallgatók jelenlétet igénylő tudásmérésnek – személyes érintkezés mellett történő megszervezéséről, a szükséges védelmi intézkedések betartásával.”

Fentiekre tekintettel az Edutus Egyetem rektora az alábbi rendelkezéseket hozta:

A vészhelyzetre vonatkozó, 2021. április 19-én kiadott rektori utasítás továbbra is hatályban marad az alábbi pontosításokkal:

  1. A hallgatókra és oktatókra vonatkozó utasítások változatlanok, azaz a 2020/2021. II. félév zárását minden oktatási helyszínen online formában kell megszervezni.
  2. Az 1. pont alól az alábbi esetek képeznek kivételt:
      1. A tatabányai levelező műszaki képzésben május 22-én két laborgyakorlathoz kötött tantárgy óráink oktatását jelenlétben szervezzük meg.
      2. A záróvizsgákat és kapcsolódó szigorlatokat a tatabányai és a budapesti helyszínen is jelenlétben szervezzük meg.
      3. Egyes tantárgyi vizsgák külön rektori engedéllyel jelenlétben is szervezhetők az alábbi módon:
        • A vizsgáztató oktató a jelenléti viszgára vonatkozó kérelmet nyújt be a rektor számára írásban (e-mailben), melyben megindokolja a jelenléti vizsgáztatás szükségességét.
        • A jelenléti vizsga engedélyezéséről a rektor dönt. Pozitív elbírálás esetén a vizsgáztató oktató köteles erről az érintett hallgatókat tájékoztatni és a jelenléti vizsga megszervezéséről gondoskodni.
        • Jelenléti vizsga kizárólag úgy szervezhető, hogy az egy időpontban egy teremben tartózkodó hallgatók száma nem haladhatja meg a 10 főt.
  3. A jelenlétben megszervezett számonkérések alkalmával az abban részt vevő hallgatóknak, oktatóknak és nem oktató dolgozóknak kötelező betartani az alábbi járványügyi óvintézkedéseket: 
      1. Mindenki hozzon magával orrot és szájat elfedő maszkot. Akinek nincs, annak az intézmény biztosít.
      2. A maszkot az egyetem épületében való tartózkodás során végig használni kell.
      3. A portán kézfertőtlenítő áll rendelkezésre, ezt szükség szerint kell használni.
      4. Tartózkodjanak a közvetlen érintkezéstől, mindenkor tartsák be egymás között a minimum 1,5 méteres távolságot.
  4. Az oktatók továbbra is látogathatják az egyetem épületeit, az online vizsgáztatás lebonyolítását akár az egyetem épületéből, akár otthonról elvégezhetik.
  5. A hallgatók a jelenléti órák és számonkérések alkalmával látogathatják az intézményt. A hallgatói ügyintézés fő szabály szerint továbbra is online módon zajlik, de szerdánként személyesen is be lehet jönni ügyintézés céljából az intézménybe.
  6. A nem oktató dolgozók munkavégzése a veszélyhelyzet időszakában is folyamatos volt, amit a jelenléti és az otthoni munkavégzés kombinálásával, ügyleti rendben szerveztünk meg.  Az ügyleti munkarend 2021. május 15. napjával lezárul, tehát 2021. május 17-től visszaáll a normál munkarend. 

A fenti intézkedések visszavonásig érvényesek.

 

Tatabánya, 2021. május 10.

Némethné Dr. Gál Andrea

rektor

Elolvasom a teljes Rektori utasítást Elolvasom az Intézkedési tervet
Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben