Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Projektlogó pályázat Edutusos hallgatóknak

 „Klímaváltozás Komárom-Esztergom megyében”

PROJEKTLOGÓ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

az Edutus Főiskola hallgatói számára

Előzmény:

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a Komárom-Esztergom megyei klímastratégia készítése és éghajlat-változási platform létrehozása tárgyú KEHOP-1.2.0-15-2016-00021 azonosítószámú projekt keretében hirdet projektlogó pályázatot.

 

A pályázat meghirdetésének apropója:

A klímaváltozás mára a legnagyobb környezeti kockázatok egyike, ami nemcsak a gazdaságot, hanem közvetlenül a lakosságot, így mindennapjainkat is érinti. Az előrejelzések szerint az éghajlat szélsőséges változásaival kell, hogy számoljunk. A klímánk drasztikus változásait pedig a szélsőséges időjárási események (felhőszakadás, szélvihar, hőhullámok), az árvizek és erdőtüzek gyakoriságának és intenzitásának növekedései pedig tovább fokozzák. Emellett még új kártevők és betegségek megjelenésével, a természetes ökoszisztéma felbomlásával, valamint ezzel szoros összefüggésben az agrárgazdálkodási lehetőségek változásával is kalkulálnunk kell. A helyzetet tetézi, hogy ezzel szemben a lakosság klímatudatossága, valamint az éghajlatváltozás helyi hatásairól való ismerete meglehetősen alacsony szintű. A Komárom-Esztergom megyei önkormányzat projektjében vállalta, hogy a klímaváltozás közép- és hosszú távú várható hatásaihoz való alkalmazkodás jelentőségének széles körben történő elismertetése, hatékony megelőzési és alkalmazkodási lehetőségek felkutatása érdekében szemléletformáló akciókat szervez. A projekt része még egy „éghajlat-változási platform” létrehozása és működtetése is, ahol a résztvevő szervezetek eszmét cserélhetnek és együttműködhetek a témát érintő kérdésekben. A megyei önkormányzat projektjében vállalta, hogy egy a projekthez készített logó felhasználásával egységes arculatban jelenik meg valamennyi, a projekthez kapcsolódó tevékenysége során. Ez érinti a kapcsolattartást szolgáló levelezéseket és az egyéb megjelenéseket (pl. promóciós termékek) is. Ehhez projektlogó pályázatot kíván lebonyolítani az EDUTUS főiskola hallgatóinak bevonásával.  A legjobbnak ítélt pályaművet, mint a projekt hivatalos logója kívánja felhasználni a projekt megvalósítási és fenntartási időszakában.

 

A projektlogó pályázat védnöke:

Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke

 

Résztvevők köre:

A projektlogó pályázaton az EDUTUS főiskola nappali és levelező tagozatának hallgatói vehetnek részt, akik a megyében állandó vagy ideiglenes lakóhellyel rendelkeznek.

 

A pályázat tárgya

A „Komárom-Esztergom megyei klímastratégia készítése és éghajlat-változási platform létrehozása” című projekthez kapcsolódó logó megtervezése, kiemelt figyelmet fordítva a projekt tárgyát képező klímaváltozás témájára.

 

Technikai információk:

Pályázni kizárólag a pályázati témához illeszkedő, tetszőleges számítógépes program felhasználásával készített vektorgrafikus formátumú logó beküldésével lehet. Ajánlott formátumok: DXG, .DWG, .DFX, .CDR, .EPS, stb). A nyertes pályaműnek a kiíró kommunikációs tevékenysége során alkalmazott 0,98X1,37 cm-es méretben is használható képet kell adnia.

 

Benyújtás módja, határidők:

Benyújtási határidő: 2017. február 22. Pályaműveket ezen időpontig lehet benyújtani az aláírt pályázati adatlap kíséretében kizárólag elektronikus úton a hummel.rudolf@kemoh.hu e-mail címre.

 

Értékelés, díjazás

A pályaműveket február hónapban egy 5 fős zsűri értékeli. A pályázat nyertese nagy értékű tárgyjutalmat kap. A díjak átadására ünnepélyes keretek között kerül sor. Az átadás pontos időpontjáról és helyszínéről a díjazottakat a pályázat kiírója külön értesíti. A pályázat kiírója fenntartja a jogot arra, hogy a benyújtott pályaművekből a megye területén kiállításokat rendezhet.

 

További információk:

Komárom-Esztergom Megyei Éghajlat-változási platform titkárság, 2800 Tatabánya Fő tér 4., Szokolai Brigitta titkársági menedzser, Tel: 20-587-1638

 

Tatabánya, 2016. január 31.

Popovics György

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke

 

Letölthető: Pályázati adatlap | Pályázati felhívás

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben