Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Négyszeresére nőtt az Edutus Egyetemre felvettek száma

Július 26-án este kihirdette az Oktatási Hivatal a 2023/2024-es tanév szeptemberében induló képzések felvételi eredményeit. Az Edutus Egyetem iránti megnövekedett érdeklődés már a felvételi időszak során érezhető volt, a vonalhúzás utáni ténylegesen felvett hallgatói létszám pedig az előző évhez képest megnégyszereződött. Összesen 560 hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben egyetemünk valamely intézményében. A diákok kétharmada az Edutus tatabányai székhelyén fog tanulni, ami kiemelten fontos eredmény, hiszen az egyetem célkitűzései között szerepel, hogy Komárom-Esztergom vármegye egyetemeként közvetlenül szolgálhassa ki a lokális munkaerőpiac igényeit a magasan képzett munkaerő tekintetében.

Fontos eredmény továbbá, hogy idén először három mesterképzési szakkal indul a tanév, a marketing és műszaki menedzser mesterképzések mellett az ellátásilánc-menedzsment szakkal bővült a képzési paletta. A műszaki alapképzés tekintetében is erősödött az egyetem, az idei tanévben nappali tagozaton is indul a képzés, levelező munkarendben pedig kiemelkedő növekedés tapasztalható a felvett hallgatók számában.

Összességében elmondható, hogy az Edutus Egyetem hosszú évek óta tartó kitartó munkája meghozta a gyümölcsét, és egyre több érdeklődőhöz jut el az egyetem színvonalas és piacképes képzéseinek híre.

A július 28. és augusztus 6. között induló pótfelvételi során még további tanulni vágyók jelentkezését várja az egyetem. Kiemelt lehetőség, hogy az idei pótfelvételi időszakában egyetemünkön a műszaki menedzser mesterképzésen államilag támogatott helyek is meghirdetésre kerülnek. A további választható képzésekről a honlapon lehet tájékozódni.

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben