Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Modern Városok Program

30-40 milliárd forintból folytatódhat Tatabánya modernizálása

A brüsszeli szomorú hírek árnyékában ünnepeltünk ma a városháza dísztermében. Ezúton is szeretném - minden tatabányai nevében - részvétemet kifejezni a robbantásokban elhunytak családtagjai részére.

Orbán Viktor Miniszterelnök Úrral számos fejlesztésről sikerült megállapodnunk a Modern Városok Program keretében. 10-11 fontos pontról tárgyaltunk és kötöttünk végül szerződést. A Magyar Kormány segítségével új vasútállomást építünk, amely igazi kapuja lehet a városnak. Összekötjük Újvárost és Dózsakertet, egy aluljáró megépítésével pedig Sárberket és Bánhidát.

...

Eredeti állapotába állítjuk vissza a Tulipános Házat és a Bányakórház főépületét. Új vásárcsarnokunk és termelői piacunk, modern könyvtárunk, új kézilabda csarnokunk és fedett uszodánk lesz. Folytatjuk a Szent Borbála Kórház fejlesztését.

A gazdaság élénkítésére vonatkozó tervektől nem csak a munkanélküliség alacsonyan tartását, de az adóbevételek növekedését és a város vonzóbbá tételét várjuk mind a magyar, mind a nemzetközi befektetők előtt. Mindehhez szorosan kapcsolódik az ipari park bővítése, valamint a szakképzés előremozdítása, így az Árpád Gimnázium reálgimnáziummá való alakítása, a duális képzés meghonosítása, egy államilag finanszírozott felsőfokú műszaki képzés beindítása, a régi MÁV Szálló épületében egy új, modern kollégium kialakítása.

A beruházásoknak köszönhetően Tatabánya hamarosan valóban egy lüktető, modern város képét festheti.

Forrás: Schmidt Csaba polgármester Facbook oldala: https://www.facebook.com/schmidtcsabapolgarmester/ 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben