Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Mézkirálynő

A 2016-2017-es év Mézkirálynője Rozmann Gréta, az Edutus Főiskola Marketing mester szakának első éves hallgatója. A hallgató novemberben a főiskola TDK-konferenciáján első díjas lett a mézkirálynő marketing feladatairól szóló dolgozatával, és ő képviseli majd az Edutus Főiskolát tavasszal Győrben az OTDK gazdálkodástudományi szakterületének országos konferenciáján. A lentebb látható cikkben szép színes fényképekkel illusztrálva röviden bemutatja, hogy az elmúlt félévben milyen munkát végzett.

Mézkirálynőségem első négy hónapja

2016. augusztus 6-án választottak a magyar méz nagykövetévé, így egy éven át én képviselhetem a magyar méhésztársadalmat, a magyar mézet és méhészeti termékeket. Küldetésemnek tekintem, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessem a magyar termelői fajtamézeket, így ösztönözve hazánk lakosságát a kiváló termékek fogyasztására.

Rozmann Gréta

Magyarország Mézkirálynője

2016

Édesapám évek óta foglalkozik méhészkedéssel Agostányban, így egészen kiskorom óta megismerhettem a méz jótékony hatásait. Idén márciusban szereztem meg a diplomámat az Edutus Főiskola tatabányai tagozatán, gazdálkodási és menedzsment alapszakon. Szakdolgozatomban a magyar mézpiac jelenlegi helyzetét vizsgáltam, emellett a mézfogyasztási szokásokat is.

Jelenleg az Edutus Főiskola marketing mesterképzésének első éves hallgatója vagyok. Közgazdászként úgy vélem, hogy bármely termék vagy szolgáltatás számára elengedhetetlen a reklám, ez pedig csak egy jól felépített marketingkommunikációs stratégiával valósulhat meg. A Mézkirálynő célja, hogy a méz jótékony hatásait megismertesse a fogyasztókkal és a leendő mézvásárlókkal, emellett, hogy a mindennapi életükben a táplálkozásuk során jelen legyen. Ezen kívül feladata, hogy bemutasson olyan termékeket, amelyeknek a köztudatba eddig még nem sikerült beépülniük. Tevékenységi köre igen összetett, hiszen számos feladat kapcsolódik hozzá.

Mézkirálynőként marketingtevékenységemben a klasszikus média ág: a televíziós szereplések, sajtóban való megjelenés és rádiós interjúk, valamint a közösségi média eszközei is megjelennek. Ezen kívül fontosnak tartom a különböző rendezvényeken való részvételt, mézfesztiválokon, mézvásárokban, és természetesen gasztronómiai eseményeken való megjelenést is. Megválasztásom óta, négy hónap alatt számos rendezvényen vettem részt. 12 városban jártam, elsőként a Salgótarján melletti Karancskeszibe utaztam, majd a X. Kaposvári és bajai nagy Mézfesztiválokra. Baján a Bácskai Mézes Napokon egy három napos programsorozat keretében ismerkedhettem a bácskai méhészekkel, munkájukkal, s találkozhattam a helyi mézfogyasztókkal.

Mézkóstoló Baján, a Petőfi-szigeten

Októberben szülővárosomtól 800 km-re utaztam Erdélybe, a Kárpátok ölelte Székelyföldre.

Hargita megye székhelyén, Csíkszeredában rendezték meg a Csíkszéki Mézfesztivált és Hagyományos Termékek vásárát, melyen még soha nem járt Mézkirálynő.

A Mézkirálynő és a mézlovagrendek a csíkszeredai Millenniumi templom lépcsőzetén

A következő héten pedig már Székelyudvarhelyen, az Örösi Méhészegylet és az Udvarhelyszéki Mézlovagrend által szervezett Mézes Napokon tettem eleget Mézkirálynői kötelességemnek. Székelyudvarhelyen lehetőségem nyílt a programot megelőzően a Príma Rádióban élő adásában beszélni a Mézkirálynőről és feladatáról, valamint vásárra invitáltam a hallgatókat. Két hetet tölthettem Erdélyben, amely során számos bemutató méhészetben jártam, illetve a vásárokban szerzett tapasztalatokkal tértem haza.

A magyar Mézkirálynő a székelyudvarhelyi néptánccsoporttal

November 4-én Siófokon a Magyar Professzionális Méhészek Egyesületének Kongresszusán vettem részt, ahol a szakmai előadások sorozatát én kezdtem prezentációmmal, melyet Mézpiaci körkép, a Mézkirálynő tevékenysége és marketingötletei a hazai mézfogyasztás ösztönzésére címmel tartottam meg. Mézkirálynőségem ideje alatt öt alkalommal tartottam eddig előadást, amelyben elkészült TDK–kutatómunkám eredményeiről beszéltem a méhészeknek, kiemelve a klasszikus média ág, valamint az internet, ezen belül a közösségi oldalakban rejlő reklámlehetőségeket is.

A PROFI Kongresszust követően elkészült egy kampány videó, mely a november 18-án megrendezett III. Mézes Reggeli program kapcsán valósulhatott meg. A kezdeményezés célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás ez a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra.

Idén Kiskunhalason került sor a Mézes Reggeli központi rendezvényének megtartására, amelyen 16 országos és 3 megyei média képviseltette magát. A program keretében, több mint 90 ezer diák kapott magyar termelői mézből készült reggelit az ország 486 iskolájában és óvodájában a Földművelésügyi Minisztérium és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Mézes Reggeli programjának keretében.

III. Mézes Reggeli a kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskolában

Zalaegerszeg, Vásárosnamény, Győr, Karácsond, Salgótarján, Gyula

November 26-27-én Zalaegerszeg Városi Sportcsarnoka adott otthont a XIII. Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásárnak. Egész napos programsorozaton vettem részt, mely a rendezvény megnyitójától a mézlovagok avatásán keresztül a vásári mustráig sok feladatot jelentett számomra. Ez a fesztivál is méhészbállal zárult, csak úgy, mint a székelyföldi vagy éppen a hazai nagyvárosokban megrendezett mézvásárok.

December 2-án Vásárosnaményba utaztam, ahol ünnepélyes keretek között tartottam meg mézmarketinges prezentációmat, így bemutatkozhattam az egyesület tagjainak, ahogyan Zalaegerszegen is.

Az adventi időszakban a méhészegyesületek mézadományokat gyűjtöttek, amelyek átadásánál segédkezhettem. A Kisalföldi Méhészek Egyesülete Győrben több mint 100 kg akácmézzel ajándékozta meg a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézményt. December 7-én Szent Ambrus (a méhészek védőszentje) napján, Karácsondon a Palóctáj Méhészegyesület 53 kg akácmézet adott át a helyi óvoda gyermekeinek. Aznap Salgótarjánban is 35 nagycsalád kapott az egyesület jóvoltából mézadományokat.

Mézadományok átadása Salgótarjánban a Nagycsaládosok Egyesületének

A 2016-os évet a IX. Gyulai Méz- és Mézeskalács-fesztivállal zártam.

A háromnapos rendezvény szakmai fórumán, illetve koszorúzáson is részt vettem. Ezen kívül a mézverseny eredményhirdetésén kihirdették „Az Év Kiváló Magyar Méze” díj nyertesét, amely a 2017-ben Törökországban megrendezésre kerülő Apimondián (a méhészek nemzetközi világkongresszusán) képviselheti majd a kiváló magyar termelői mézet.

A programsorozat fénypontja az új mézlovagrend születése volt, akiket a gyulai várban avathattam fel, így a Szent István Mézlovagrend tagjait az eskütételt követően én ütöttem lovaggá.

A Szent István Mézlovagrend felavató szertartása a gyulai várban

A 2016-os év Mézkirálynőjeként feladatom, hogy népszerűsítsem a magyar termelői mézet a klasszikus és közösségi média összes eszközének felhasználásával.

https://www.youtube.com/results?search_query=m%C3%A9zkir%C3%A1lyn%C5%91

Az általam létrehozott Facebook-os oldalon napról napra igyekszem újabb és újabb információkkal szolgálni.

https://www.facebook.com/rgretamezkiralyno2016/?ref=bookmarks

Ezen kívül 9 cikket publikáltam a Méhészet című szaklap Mézkirálynő rovatában és az OMME által támogatott Méhészújságban, amelyek marketingtémájú tartalommal igyekeznek bemutatni az olvasók számára a tevékenységemet.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben