Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Megrendezésre került a Bláthy Ottó Törzsasztal ötödik rendezvénye

A márciusi Bláthy Ottó Törzsasztal témája a megújuló innovációs ökoszisztéma volt

2022. március 3-án ötödszörre ültek össze a helyi és kistérségi vállalkozók a Bláthy Ottó Törzsasztal köré a Gottwald hotelben. Ezúttal Dr. Birkner Zoltánt, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökét és Topolcsik Melindát, a tatabányai Bridgestone Kft. ügyvezetőjét látták vendégül.

A délutánt Gíber Mihály, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg, aki maga is kötődik helyi vállalkozáshoz, az AGC Glass Hungary Kft. HR igazgatója. Az eseményt jelenlétével megtisztelte Bencsik János, megyei országgyűlési képviselő, a házigazda Edutus Egyetem részéről pedig Némethné Dr. Gál Andrea rektor és Szögi Zoltán vezérigazgató.

A Törzsasztal első előadója, az NKFIH elnök Dr. Birkner Zoltán, a megújuló innovációs ökoszisztémáról beszélt. Bemutatta az eddig elért eredményeket és beszélt a várható KFI fejlesztési forrásokról is. Hangsúlyozta, mennyire fontos a piaci szemlélet integrálódása az egyetemi működésbe, ezt az NKFIH többek között intézményi, kutatói kiválósági programokkal, kooperatív doktori programokkal, alapkutatási és innovációs pályázatokkal támogatja.

Beszélt a 13, országszerte létrehozott Területi Innovációs Platformról, melyek azért jöttek létre, hogy a felsőoktatási és kutató intézmények, a vállalkozások, a szakmai szervezetek és a szakpolitikai döntéshozók kapcsolatai helyi szinten is megerősödjenek. A platformokhoz eddig már 24 egyetem és több mint 300 helyi szereplő csatlakozott. Szóba hozta a Nemzeti Laboratóriumokat is, amik már 18 témában kapcsolják össze az adott tématerület legkiválóbbjait. A kutatók mellett második fontos pillérként említette a vállalkozókat és az innovátorokat. Őket, helyesebben a jövő vállalkozóit segíti a NKFIH utánpótlás programja, a Hungarian Startup University Program.

Minden Törzsasztal rendezvényen bemutatkozik egy helyi vagy kistérségi vállalkozó is, ezúttal, Topolcsik Melinda ügyvezető beszélt a Bridgestone Kft. K+F, innovációs tevékenységéről. Bemutatta a cég magyarországi telephelyét, a gyárat, a K+F és innovációs tevékenységet, beszélt néhány már megvalósult és sikeres innovációról. Kiemelte, hogy a cég nemcsak azért végez K+F-i tevékenységet, hogy költséghatékonyabban vagy magasabb minőségben gyárthassanak, de igen fontos számukra a vállalat társadalmi szerepvállalása is: arra törekszenek, hogy a gumiabroncsok minél nagyobb mértékben környezetkímélő, visszaforgatható alapanyagokból készüljenek.

Az előadások témájával kapcsolatos kérdések és hozzászólások után a rendezvényt vacsorával egybekötött beszélgetés zárta. A Törzsasztal soron következő rendezvénye 2021. májusában várható.

Csatlakozna a Törzsasztalhoz? Bemutatná cégét a rendezvényen?

További információ: Békefi Andrea, +3620 471 4002, bekefi.andrea@edutus.hu

Az Edutus Egyetem szervezésében megvalósuló rendezvénysorozat célja, hogy elősegítse a Komárom-Esztergom megye vállalati, intézményi és közéleti szereplői közötti párbeszédet és együttműködést azáltal, hogy platformot teremt a kötetlen találkozásra, eszmecserére egy jó hangulatú társasági esemény formájában.

A negyedévente megrendezett eseményen nemcsak beszélgetésre, ismerkedésre nyílik lehetőség, de meghívott előadók bevonásával aktuális, elsősorban a gazdaságfejlesztést érintő témákról is eszmét cserélnek a meghívottak.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben