Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

„Már csak egy robot hiányzik” – robotika szakkör Hódmezővásárhelyen

A Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája tavaly, 2022-ben jelentkezett a „Már csak egy robot hiányzik” pályázatra, azóta szakkör keretein belül tartanak programozási és robotikai fejlesztő foglalkozásokat a tanulóknak. Az iskola kiemelten fontosnak tartja a digitális ismeretek átadását, de erőforrás hiányában csak elméleti szinten tudták megvalósítani az oktatást a pályázat előtt. Az Edutus Egyetem esélynövelő programjának köszönhetően egy LEGO Education SPIKE Prime készlet és egy LEGO WRO Brick szett érkezett a tantermekbe. Először három diákkal indult a szakkör, ami 2022 év végére még négy fővel bővült.  A tanórákon kívüli foglalkozáson a diákok örömmel vesznek részt és nagy izgalommal fejlesztik tudásukat a témában.

Lelkesedésüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 2022-es World Robot Olympiad hazai szegedi regionális elődöntőjén RoboMission kategóriában első helyezést ért el a három, 7. osztályos tanulóból álló csapat. Idén már két csapattal indulnak, a Lisztes Robotok és az LR2 csapatok junior korosztályban versenyeznek.

Az iskola oktatói elmesélték, hogy még egy a WRO versenyeken használt versenyasztalt is építettek, hogy az idei regionális elődöntőre a lehető legjobban tudjanak felkészülni.  A kreatív és elhivatott hódmezővásárhelyi robotika szakkörös csapat jó példa arra, hogy egy kis segítséggel milyen új kapuk és lehetőségek nyílhatnak meg a diákok számára.

 

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben