Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

„Már csak egy robot hiányzik” – Balatonfüreden is hódít a lego robot programozás

A Balatonfüredi Eötvös Lóránd Általános Iskola 2022-ben nyerte meg az Edutus Egyetem „Már csak egy robot hiányzik” pályázatát. Az intézményben már korábban is rendszeresen tartottak programozással kapcsolatos szakkört, ahol a scratch, vizuális programozási nyelvvel ismerkedhettek meg a 4. évfolyamos gyerekek. Nagy öröm volt az iskola számára, hogy a megpályázott robottal a 8. évfolyamosoknak is elérhetővé vált ez a lehetőség.

A diákok kifejezetten robotikával foglalkoznak ezeken a délutáni foglalkozásokon és a World Robot Olympiad versenyekre készülnek. 2022-ben el is jutott az iskola csapata a veszprémi regionális elődöntőre, amin nagyon jól érezték magukat, és külön kiemelték, hogy hatalmas élmény volt más csapatokkal megismerkedni. A sikerélmény és a versenyen tapasztalt befogadó, pozitív légkör hatására az 5. évfolyamon, és összevonva a 6.,7. és 8. évfolyamon is indítottak robotika szakköröket. A szakkörökön újabb csapatok alakultak, és idén is indultak a gyerekek a 2023-as veszprémi regionális elődöntőn. Az intézmény oktatói elmondták, hogy gyerekek nagyon szeretnek a robottal foglalkozni és szeretnének a jövőben még több robotot beszerezni. A szaktanárok kiemelték, hogy a robotika szakkör tagjai, matematikából a legtehetségesebb diákok az iskolában. Nem csak a programozás és a robotika terülen fejlődnek, hanem matematikatudásuk, és a problémamegoldó képességük is rengeteget gyarapodott. A hatodikosok is könnyedén számolnak különböző alakzatoknál szögeket, és a Pitagorasz tétel sem okoz senkinek problémát. 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben