Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Magyar Tudomány Ünnepe 2021

Kapcsolódva a Magyar Tudomány Ünnepe 2021 „Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz” országos rendezvénysorozathoz, 2021. november 18-án csütörtökön került megrendezésre az Edutus Egyetem tatabányai campusán az immár hagyományosnak számító tudományos konferencia. A résztvevők az Egyetem minden szakterületéről, aktuális témákban hallhattak érdekes előadásokat.

A konferenciát Vigh László PhD. tudományos és nemzetközi rektor helyettes nyitotta meg. Ezt követően plenáris előadásokat hallgattak a résztvevők. A vetőmag szaporítás folyamatáról és aktuális kérdéseiről Dr. Huszár Henrik jogász, a Magyar Vetőmagszövetség – Terméktanácsától adott elő. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától Márkus Eszter, osztályvezető a Horizont Europe program pályázatai kapcsán gyakorlati tanácsokkal látta el a hallgatóságot. Dr. Bagyura Zsolt, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika tudományos munkatársa az egészségügy aktuális digitális fejlődési irányairól beszélt. A plenáris előadásokat zárva a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Repüléstudományi és Hajózási Tanszék PhD. hallgatója Venczel Márk tartott előadást „Viszkózus lengéscsillapítók multidiszciplináris vizsgálati és fejlesztési módszerei” címmel.

A tudományos konferencia második részében az Egyetem fő tudományterületein, 4 szekcióban folytatódtak az előadások. Dr. Wirth Gábor vezette turizmus szekcióban a pandémia alkotta kihívásokkal, a turizmus aktuális trendjeivel és kérdéseivel foglalkoztak.

Az Edutus Egyetem rektora, Némethné Dr. Gál Andrea a gazdálkodási szekcióban tartott különböző előadásokat vezette, mint például KKV szektor digitalizációja, a COVID hatása az SZJA 1%-ra, az önkormányzati gazdasági társaságok, szervezeti kultúra.

A kereskedelmi szekcióban (szekcióvezető Dr. Vigh László) a logisztikai megoldások mellet szintén a pandémia kapcsán több téma is megvitatásra került.

A műszaki tudományok szekció bemutatásra került az az anyag, mellyel az EDU csapat az Energiaközösségek versenyen 1. helyezést ért el. Továbbá a Napjármű 4. évéről tartott beszámoló mellett a szekcióvezető Dr. Borbás Lajostól különleges szenzorokról is hallgattak előadást a résztvevők.

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben