Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Lutteroty Cintia beszámolója a show tánc EB-ről

Lutteroty Cintia vagyok, az Edutus Főiskola harmadéves hallgatója. 15 éve szenvedélyem a tánc. Több stílust kipróbáltam ez alatt az idő alatt, – akrobatikus rock and roll, néptánc, hiphop – de végül a show tánc mellett döntöttem. 11 éve vagyok a Fuego Kulturális, Művészeti, Tánc- és Sport Egyesület tagja. Egyesületünk számos hazai és nemzetközi versenyen méretteti meg magát.

Idén Oroszországban, Moszkvában került megrendezésre a World Artistic Dance Federation Európa Bajnoksága. Ez volt az 5. alkalom, hogy ennek a rendezvénynek Moszkva ad otthont, és egyesületünk mind az 5 alkalommal képviselte Magyarországot. A három napos verseny alatt egészen kicsiktől a felnőttekig; egyéni, duó, trió, kisformáció, nagyformáció valamint óriásformáció kategóriákban; a latin, caribi stílusoktól kezdve a modern, kortárs táncokban mérettethetik meg magukat a versenyzők.

A heti 5-6 edzés meghozta a gyümölcsét: a Fuegonak talán ez volt az eddigi legsikeresebb versenye 18 darab aranyérmet, 12 darab ezüstérmet, 8 darab bronzérmet sikerült a csapatnak megszereznie. Ezen kívül további döntős helyezéseket, kitüntetéseket és ajándékokat kaptunk.

Mivel eddig minden évben részt vettünk a versenyen, és kimagasló eredményeket értünk el, az orosz szervezők felkérték koreográfusainkat, Laki Dórát és Salsa Levit, hogy koreografálják meg az 5. jubileumi gálát. Megtiszteltetés volt, hogy a WADF elnökének meglepetésként szolgáló műsorban mi voltunk a főszereplők, és hogy egy színpadon táncolhattunk több ország kiváló táncosával.

Egyszerűen fantasztikus élmény egy ilyen versenyt átélni – eredményektől függetlenül. Az a hangulat, ami a több ezer táncosból árad, az valami hihetetlen.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben