Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Kutatók Éjszakája

2016. szeptember 30-án került sor a 11. Kutatók Éjszakájára, mely az egész országra kiterjedő tudományos-ismeretterjesztő rendezvény. Az Edutus Főiskola Tatabányai Tagozata immár harmadik alkalommal vett részt az eseményen. Az érdeklődőket változatos interaktív programok, érdekes előadások és tanulságos játékok várták.

...

A legnagyobb hangsúly az idei évben is az Edutus Főiskola egyik ikonikus témáján, a robotikán volt, mellyel Nagyné Csóti Beáta és műszaki szakos hallgatók tartottak foglalkozást az elsősorban fiatal diákokból álló résztvevőknek. A programokon a nebulók LEGO Mindstorms robotokat programozhattak, majd kipróbálhatták, hogy előre megadott instrukciójuk után a kis masina hogyan fog viselkedni. Egy másik helyszínen saját okostelefonra letöltött alkalmazás segítségével lehetett távirányítással megmondani a robotnak, hogy mit tegyen.

A rendezvény ezen kívül helyet adott még számos érdekes közgazdasági előadásnak, pneumatikus meghajtású játéknak, „hulladékból hasznosat” kézműves tevékenységnek és a fiatalok hatalmas örömére kipróbálható volt a főiskola sűrített levegős meghajtású autója is. A tornateremben több órán keresztül Boccia bemutató volt, ahol a vállalkozó kedvűek összemérhették ügyességüket azokkal a mozgássérült versenyzőkkel, akik már évek óta ezt az esélykiegyenlítő, rekreációs sportot űzik.

A Kutatók Éjszakájára több általános iskolai osztály és család is érkezett a megyén kívülről is, kifejezetten a meghirdetett programok csábítására. Nem csak a helyszínen tapasztalt reakciók, hanem a visszajelzések is azt mutatták, hogy mindenki nagyon elégedett volt a rendezvénnyel és a programokkal. Azok az aktív résztvevők, akik a legtöbb programon vettek részt egy nyereményjátéknak is a részesei lehettek, melyen különleges ajándékcsomagokat nyertek.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben