Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Közeledik a 2019-es World Robot Olympiad™ Világdöntője

Már csak egy hónap és megkezdődik a WRO™ nemzetközi robotépítési és programozási világverseny döntője, melyről október 2-án a győri Olimpiai Sportparkban tartott sajtótájékoztatót Győr Megyei Jogú város, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az Edutus Egyetem.

Borkai Zsolt polgármester elmondta, hogy az elmúlt évek rangos nemzetközi sporteseményeihez most a robotika is felzárkózik és Győr készen áll, hogy méltó helyszíne legyen a világversenynek. A robotok a jövő zálogai és hozzátette, hogy Győrben megvan a kellő összefogás az önkormányzat, az egyetem és a gazdasági szereplők között, amely az innováció folyamatos meglétét biztosítja.

Schanda Tamás János az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára kiemelte az esemény fontosságát, ugyanis a 21. századi ipari és gazdasági környezet elképzelhetetlen olyan dolgozók nélkül, akik megfelelően használják a digitális technológiákat. Továbbá elmondta, hogy a kormány célja, hogy a magyar fiatalok a jövő győztesei legyenek és ehhez igyekeznek minden támogatást megadni. Ezidáig 61 országból több, mint 2300-an regisztráltak a világdöntőre, melyet 3 milliárd forinttal támogat a kormány.

Szögi Zoltán, az Edutus Egyetemet fenntartó Edutus Zrt. vezérigazgatója emlékeztetett, hogy az első hazai verseny 2014-ben került megrendezésre összesen 11 csapat részvételével. Idén már több, mint 170 csapat regisztrációját fogadták a szervezők. Kiemelte, hogy Győr azért is nyerhette el a világverseny döntőjének rendezési jogát, mert a WRO™ nemzetközi szervezete látta a kormányzat támogatását is a hazai lebonyolítás mögött.

A sajtótájékoztatón két magyar csapat robotbemutatóját is élvezhették a jelenlévők.
A győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskolából a Jedlik Lego Team mutatta be ügyességét Regular Senior korosztályban. A budapesti Homoktövis Általános Iskolából pedig a HTRoboTeam nyűgözte le a közönséget – ők az idei világdöntőn Regular Junior korosztályban fogják képviselni hazánkat.

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben