Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Kínai hallgatók látogatása a Mahart Terminálban

Idén november 20-án, egy hétfői napon kedvező időjárási viszonyok között a kínai hallgatók logisztika tárgy keretében a Mahart Konténer Terminálban jártak. Az egyetem és a terminál között idén januárban aláírásra került egy megállapodás, ami alapján történt a látogatás. A megállapodás célja, hogy a hallgatók gyakorlati körülmények és terepviszonyok között tapasztalják meg a logisztika operáció mindennapjait. Fábián Zoltán ügyvezető igazgató fogadta a csapatot, mint ahogy korábban is, sőt személyesen ő volt a túravezető.

A hallgatók nagy érdeklődéssel figyelték azt, amit mond, hiszen Magyarország egyik legnagyobb termináljában voltak. Évente több százezer konténert mozgatnak és fogadnak, valamint továbbítanak az ügyfeleik számára. Ehhez speciális, a teherrel együtt sokszor 100 tonnát is meghaladó óriási gépek szükségesek. A hallgatók meglepődve tapasztalták, hogy ezen eszközök kerekei magasabbak, mint ők maguk. A látogatás során komoly szakmai tapasztalatokkal gazdagodtak. A tanórán hallottakat és elméleti ismereteiket, így most már könnyebben tudják majd alkalmazni. Többek között a valóságban látták, hogy milyen típusú konténerek vannak és milyen eszközöket használnak ezek mozgatásához. Ezáltal az is egyértelművé vált számukra, hogy mennyire fontos szerepet tölt be a kínai magyar kapcsolatokban ez a terminál.

Köszönjük a beszámolót Dr. Lakatos Péter főiskolai tanárnak!

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben