Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

KEHOP-5.2.15-21-2022-00040 projekt – Edutus Egyetem tatabányai campusának energetikai korszerűsítése

Megvalósult a KEHOP-5.2.15-21-2022-00040 projekt, amelynek köszönhetően az Edutus Egyetem tatabányai campusának energetikai korszerűsítése szakasza lezárult.

Kedvezményezett: Edutus Egyetem
A Felhívás címe:
Középületek energetikai fejlesztéseinek előkészítése
A projekt címe: EDUTUS Egyetem Tatabányai Campusának energetikai korszerűsítése
Támogatás összege (Ft): 54 881 167 Ft
A támogatás intenzitása: 100 %
Futamidő: 2022.12.01- 2023.11.30

A projekt célja és eredménye: Magyarországon az energiafelhasználás mintegy 40%-a épületekben történik. Ha ezeket jól szigeteljük, és megújuló energiaforrásokat használunk, gyermekeink, unokáink nemzedékeinek energiabiztonságát is megteremtjük. Ehhez nyújtott segítséget a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program e felhívása. Magyarország Kormányának felhívása felsőoktatási intézmények, a Magyarországon nyilvántartásba vett, felsőoktatási intézményt fenntartó közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok, valamint a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó állami közfeladat ellátó szervek részére, épületenergetikai projektek előkészítése, azok elindításának ösztönzése érdekében. A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé történő elmozdulás támogatását minden ágazatban a megújuló energiaforrások fokozott alkalmazása révén.

A projekt keretében sor került az EDUTUS Egyetem Tatabányai Campus „A” épületének, a hozzá csatlakozó kollégium épületének, (Stúdium tér 1.) illetve „B” épületének (Fő tér 6.) energetikai korszerűsítéséhez kapcsolódó feladatok megtervezésére és műszaki előkészítésére.

Elérendő célok illeszkedése a Felhívásban meghatározott célokhoz: A projekt célja egyrészt az épületek hatékonyabb energiahasználatának és megújuló energiafelhasználásának növelése, ezáltal pedig a széndioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés. A projekt illeszkedik a Nemzeti Energiastratégia 2030, Magyarország II. Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv, ill. Nemzeti Épületenergetikai Stratégiában megfogalmazottakhoz.

Fotós dokumentáció:

  

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben