Hírek

Ingyenes mentálhigiénés tanácsadással támogatja diákjait az Edutus Egyetem

Mentálhigiénés tanácsadással bővült az ingyenesen igénybe vehető szolgáltatások köre az Edutus Egyetemen. De mi is az a mentálhigiéné és miben tud segíteni? Lakatos Luca, mentálhigiénés szakember válaszolt a kérdéseinkre a témában.

A mentálhigiénés tanácsadás során, a szakember segítőbeszélgetést folytat, amelyben elsősorban érzelmi visszatükrözéssel, valamint kérdésekkel reflektál a kliens lelkiállapotára, ezáltal segíti őt, hogy egy komplexebb képet tudjon kialakítani önmagáról.

Mi a különbség a pszichológia és a mentálhigiéné között?

A mentálhigiéné nem foglalkozik betegségek kezelésével és nem állít fel diagnózist. Olyan egészséges embereknek segít, akik elakadtak valamilyen lelki folyamatban és azt nem tudják egyedül megoldani. Ha a segítő szakember a beszélgetések során úgy látja, hogy a felmerülő akadályok lelki zavarra, vagy mélyebb pszichés problémákra utalnak, átirányítja pszichológushoz vagy pszichiáterhez a klienst.

Mekkora az érdeklődés a szolgáltatás iránt?

Még ma is nehezen kérnek segítséget az emberek annak ellenére, hogy a lélekgyógyászat egyre elfogadottabb és egyre nyitottabbak az emberek iránta. Az elmúlt egy hónap alatt meglepően nagy érdeklődés fogadta a tanácsadást és azóta 8 fő aktívan részt is vesz egyéni üléseken.

A lehetőség nem csak a hallgatók, de az Edutus Egyetem munkatársai és oktatói számára is nyitva áll, ami példaértékű vállalás az egyetem részéről. A bemutatkozó és ismertető anyag a Coospace felületén az online anyagok között megtalálható, így bárki, megtekintheti és jelentkezhet a tanácsadásra, nem csak a tanév során, de a nyár folyamán is.

 Milyen kérdésekkel, kérésekkel keresnek fel leginkább?

Az Edutus Egyetemen a nappali tagozatos diákok mellett számos levelezős hallgató is részt vesz a képzésekben, ezért vegyes korosztállyal dolgozom. Míg a fiatalokat a pályaválasztás, útkeresés, önismeret, addig az idősebb korosztályt a család-munka-tanulás-magánélet harmóniájának megteremtése foglalkoztatja a legjobban. Ezek mellett olyanok is felkeresnek, akik csak ki szeretnék beszélni magukat egy biztonságos, védett helyen.

A mentálhigiénés tanácsadás erre is nyitott, mindenkit biztatunk arra, hogy keresse fel szakemberünket bizalommal. Egészséges mentális állapottal jobb eredményeket lehet elérni mind az iskolában, mind a munkában valamint az emberi kapcsolatainkban.

Ha érdekel a tanácsadás, nézd meg Coospacen az ismertető anyagot vagy keresd közvetlenül mentálhigiénés tanácsadónkat az alábbi elérhetőségeken:

Lakatos Luca, mentálhigiénés tanácsadó
Telefonszám: 06 20 55 84 713
E-mail: lakatos.luca199609@gmail.com

 

 

 

 

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben
Újdonság

Edutus képzés ajánló

Alkalmazásunk segít megtalálni a számodra legmegfelelőbb képzéseinket.

MEGNÉZEM
Új