Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Így váltak felfedezővé a látogatóink a 2019-es Kutatók Éjszakáján

2019. szeptember 27-én sikerrel és közel 100 látogatóval zárult a Kutatók Éjszakája az Edutus Egyetemen. Pénteken már kora délután megnyitotta kapuit a tatabányai campusunk, ahol 14:00 órakor Schmidt Csaba Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere, Némethné Dr. Gál Andrea az Edutus Egyetem rektora és Vigh László az Edutus Egyetem rektorhelyettese nyitották meg az idei évi Kutatók éjszakája rendezvényt.

Az udvaron „Legyél Te is felfedező az Edutus Egyetem Kutatók Éjszakáján!” címmel játékos pontgyűjtő feladatok várták az érdeklődőket, ahol kreativitásukat fejlesztve saját láva lámpát készíthettek, kipróbálhatták a céllövöldénket, illetve megmutathatták bowling tudásukat is.

Előadóink többféle témájú programmal készültek a látogatóknak. A választék az egészen könnyed Cola íz teszten keresztül, a komolyabb témájú közgazdasági előadásokon át megtalálható volt. Hatalmas érdeklődésnek örvendett a LegoRobot programozás, ahol a 2019-es World Robot Olympiad egyik világdöntős csapatával találkozhattak az érdeklődők, a kicsit komolyabb hangvételű „Vissza a jövőbe, Black mirror- Avagy Milyen lesz a ‘Szép új világ’?”, illetve a mesterséges intelligenciáról szóló előadás is.

Felfedezőink érdekes kísérleteknek is szemtanúi lehettek, amelyet két hallgató prezentált. Interaktív előadás módjuknak köszönhetően vendégeink is kipróbálhatták, hogyan is készül az „elefánt fogkrémje”, vagy hogyan lehet felfújni egy léggömböt levegő nélkül. A kisebbek rendkívüli módon élvezték a látványos bemutatókat, amiután kísérőiket egy furfangos borkóstolóra invitáltuk.

Az előadások és programok alatt az udvar egy másik részében az Egyetem dolgozói és hallgatói bográcsban ízletes ételeket készítettek, amiket a megéhezett felfedezők meg is kóstolhattak. A legaktívabb kutatóink, akik a legtöbb programon vettek részt és a Műszaki Intézetünk feladványát is helyesen tippelték meg, az Edutus és a Műszaki Intézet egy-egy ajándékcsomagjával lettek gazdagabbak.

Köszönjük a rengeteg érdeklődőnek és látogatónak, hogy együtt értékes ismeretekkel és tapasztalatokkal zárhattuk a 2019-es Kutatók Éjszakáját!

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben