Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Hungarian Startup University Program

Egyetemünk csatlakozott a magyar egyetemek startup programjához, a Hungarian Startup University Programhoz (HSUP). A programban minden alapszakos és mesterszakos, nappali vagy levelező tagozatos hallgató részt vehet.

A programot azoknak ajánljuk, akik szeretnék megérteni, hogyan születik az innováció, és kíváncsiak arra, hogy miből is áll a vállalkozói lét. A programot mint szabadon választható tantárgyat (neve: HSUP) a Neptunban lehet felvenni 2022. november 3-ig.

A tárgyat a HSUP portálon elérhető online tananyagok és online vizsga keretében lehet teljesíteni, melynek határideje: 2022. december 10.

A teljesítés az online vizsga 7 moduljának megoldásával, valamint egy egyoldalas vállalkozási projektötlet beadásával történik.

A tárgyat legalább elégséges (60%) szinten teljesítők 5 kreditpontot kapnak, valamint a legjobb projektötleteket jelölni tudjuk egy ösztöndíj programra.

Az ösztöndíj programra a tavaszi félévben kerül sor, melynek keretében mentor segítségével, saját vagy más egyetemek hallgatóival 3-5 fős csapatot szervezve dolgozhatják ki innovációs ötletüket. Ez idő alatt 4 hónapon keresztül havi 150 ezer Ft/fő, tehát összesen 600 ezer Ft/fő ösztöndíjban részesülnek a csapatokban résztvevő hallgatók.

Akik az őszi félévet elvégezték, de nem kerülnek be csapatokba, azok is folytathatják a tárgyat a tavaszi félévben (5 online tananyag és online modulzáró vizsga), melynek sikeres teljesítése esetén újabb 5 kreditpontot szerezhetnek. (A kreditpont szerzésre természetesen a csapattagoknak is lehetőségük lesz.)

 

Részletek itt olvashatók.

 

Kérdés esetén forduljanak a program intézményi felelőséhez, Dr. Juhász Krisztina tanárnőhöz (juhasz.krisztina@edutus.hu)!

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben