Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

HUNCASTLE 2022 – VÁRAK ÉS KASTÉLYOK NEMZETKÖZI KONFERENCIA

Minőségi szolgáltatások a XXI. század vár és kastélyturizmusában

2022. november 23-24., Tata, Esterházy-kastély

A Huncastle-konferenciasorozattal az Edutus Egyetem egy hazai és nemzetközi szinten egyedülálló tudásbázis építést végez, ami hazai vár- és kastélyturizmusunk folyamatos fejlesztésének alapját teremti meg.

A 2022-ben megrendezésre kerülő Huncastle-konferenciánk kiemelt témakörei közé tartozik turisztikai funkciót is betöltő váraink, kastélyaink, nemesi kúriáink értékteremtésének, szolgáltatásainak, valamint szolgáltatásaik minőségének és fejlesztési lehetőségeinek a vizsgálata, ami ezen történelmi létesítmények gazdasági versenyképességének növeléséhez nélkülözhetetlen. A konferencia további fontos kérdését jelenti, hogy milyen formában járulhatnak hozzá váraink, kastélyaink és kúriáink a rurális térségek fejlesztéséhez. 2022-es Huncastle-konferenciánkon a katonai hagyományőrzés turizmusban betöltött szerepe is kiemelt figyelmet kap. A sikeresen adaptálható nemzetközi jó gyakorlatok kutatásában ezúttal is nagy segítséget nyújtanak külföldi vendégelőadóink: A Huncastle-konferenciasorozat 2022- es vendégországa Csehország. Cseh vendégeink előadásait a tradicionális lengyel- magyar barátság mellett a V4-es országok együttműködésében rejlő óriási gazdasági- turisztikai potenciál is különösen időszerűvé teszi. A konferencián magyar és angol nyelven lehet előadni. Gyakorlati szakemberek, egyetemi és főiskolai oktatók és doktoranduszok jelentkezését egyaránt várjuk.

Nemzetközi konferenciasorozatunk alapvető céljai közé tartozik egy rendszeres tudományos-szakmai találkozási fórum megteremtése a turizmus és területfejlesztés szereplői számára, valamint a vár- és kastélyturizmus több tudományterületet is átfogó, interdiszciplináris kutatása.

A Huncastle – Várak és Kastélyok V. Nemzetközi Konferencia Tatán, a felújított Esterházy-kastélyban kerül megrendezésre. A konferencia helyszínének biztosításáért és a rendezvénysorozat szakmai támogatásáért külön köszönetet mondunk Glázer Tamásnak, a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft Ügyvezető Igazgatójának, Pálházy Nándornak, a tatai Esterházy-kastély Igazgatójának, valamint a kastély munkatársainak.

Konferenciánkon előadóink és hallgatóságunk számára online részvételt is biztosítunk, amit kérünk a jelentkezési lapon jelezni.

A konferenciasorozat és az azt követően megjelenő tanulmánykötet célja abban áll, hogy a tudományos élet képviselői mellett a turizmusban dolgozó gyakorlati szakemberek számára is feltárja a hazánk kulturális-történelmi kincseinek jelentős részét képező várak és kastélyok hatékony üzemeltetésének feltételrendszerét és működő gyakorlatát. A konferencia emellett kiváló lehetőséget teremt a turizmus, a közgazdaságtan, a településfejlesztés, a történettudomány, a művészettörténet és más diszciplínák találkozására.

A konferencia publikációs lehetőséget is kínál: A HUNCASTLE 2022 – Várak és Kastélyok Konferenciáról nyomtatott tanulmánykötet jelenik meg.

A konferencia szekciói várhatóan a következő nagyobb témakörök szerint kerülnek kialakításra:

  •  Szolgáltatások fejlesztése és minőségbiztosítása a vár- és kastélyturizmusban
  • A katonai hagyományőrzés szerepe az örökségturizmusban, különös tekintettela várakra, kastélyokra és nemesi kúriákra
  • Nemesi kúriák turisztikai szolgáltatásainak bővítési lehetőségei
  • Váraink és kastélyaink szerepe a rurális terek fejlesztésében
  • Hazai és nemzetközi jó gyakorlatok vizsgálata

A pontos szekcióbeosztásról és a kapcsolódó hivatkozásokról itt talál információt.

Bármilyen felmerülő kérdés esetén örömmel állunk rendelkezésükre.

Dr. Wirth Gábor, email: wirth.gabor@edutus.hu; tel.: 06 20 265 1389.

 

Szeretettel várjuk jelentkezésüket!

a Szervezőbizottság

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben