Már elérhetőek államilag támogatott helyek nem csak mesterképzéseken, hanem nappali tagozatos, alapképzési szakokon is!

Hírek

Gyakorlatorientált gazdasági alapképzések az Edutuson

Az Edutus Egyetem gazdasági képzésein négy területen képzünk gyakorlati szakembereket: gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, nemzetközi gazdálkodás és turizmus-vendéglátás alapszakokon. Intézményünk számos vállalattal áll szoros együttműködési kapcsolatban, így hallgatóink naprakész elméleti tudásukat valós piaci szereplőknél tesztelhetik a gyakorlati órák, a szakmai gyakorlat vagy a duális képzés során.  

 Számunkra fontos, hogy minden diák megtalálja a számára leginkább testhezálló szakterületet, ezért az első évben az alapozó tantárgyakkal történő megismerkedés során lehetőséget biztosítunk a szakok közötti átjárhatóságra. Tudjuk jól, hogy érettségi után nem könnyű megtalálni azt a szakmát, amiben aztán igazán elkötelezettek lehetnek a fiatalok, így a tudás mélyülése közben nálunk nem probléma, ha valaki felismeri, hogy a gazdaságtudományi területek közül nem az első választása bizonyult a legmegfelelőbbnek számára.   

Gazdálkodási és menedzsment alapszak 

Ezen a képzésen vállalatirányítási tevékenységet tanítunk, és a pénzügyi, számviteli folyamatokba engedünk mélyebb betekintést.  

Minden szakon, de itt különösen fontos az innovációval kapcsolatos tudás átadása. Számos ötlet került napvilágra, amiből aztán nem született termék, pedig megállná a helyét a piacon. Hat tantárgy keretében nálunk olyan tudásra tehetnek szert a hallgatók, ami segíti a saját vállalkozási ötletek megvalósítását.  

Gyakorlatorientált gazdálkodási és menedzsment szakunk keretében nálunk a diákok megtanulhatják a szakma alapjait. Fontos sajátossága a képzésnek, hogy az elméleti órák számát meghaladják a gyakorlatorientált szemináriumok. 

 Mi sem igazolja jobban intézményünk sikerét, mint hogy számos nagyvállalat keresett fel minket az évek során annak érdekében, hogy diákjainknak szakmai gyakorlati helyet biztosíthasson. Nálunk nem ritka, hogy az oktatás a céges partnerünk épületében zajlik, ezáltal tényleg kézzelfogható tudásra tehetnek szert a tanulók. 

De nem csak a nagyvállalati környezetbe engedünk betekintést, a KKV szektorhoz kapcsolódó tudás is elengedhetetlen része a képzésünknek, és ösztönözzük is a saját vállalkozások alapítását.  

 Kiknek a jelentkezését várjuk a szakra?  

  • Akik vezetői kvalitásokkal rendelkeznek, és ehhez igényelnek szakmai tudást. 
  • Akik saját vállalkozásba kívánnak kezdeni, vagy a családi céget szeretnék irányítani. 
  • Akik szeretnek számokkal foglalkozni, kedvelik a pontosságot igénylő számszaki munkákat. 

 

Kereskedelem és marketing alapszak 

Ezen a szakon az eladáshoz kötődő témák kerülnek terítékre. A mai trendeknek köszönhetően diákjaink körében a közösségi marketing a legnépszerűbb, és nálunk ezen a területen magabiztos tudásra tehetnek szert, de számos más területbe is betekintést engedünk.   

A piaci ismeretek elsajátítása minden leendő szakember számára elengedhetetlen. Fontos ismerni az emberek pszichológiáját, vásárlási szokásait és azt, hogyan lehet befolyásolni a fogyasztók igényeit. Az oktatás során tehát számtalan jó gyakorlatot és praktikát ismerhetnek meg a hallgatók ezen a területen.  

Képzésünk során az áruszállítás és a logisztika területe is hangsúlyos, továbbá az értékesítési és eladási ismeretek is. Az online kereskedelem térhódításával képzésünk anyaga markánsan kiegészült ezzel a területtel, továbbá a piackutatás jelentőségével is foglalkozunk. 

 A nálunk megszerzett átfogó tudásnak köszönhetően olyan piacképes szakembereket képzünk, akik diplomájuk megszerzését követően akár azonnal munkába állhatnak.   

Kiknek a jelentkezését várjuk a szakra?  

  • Akik kreatívnak tartják magukat és szeretnek ötletekkel és elképzelésekkel más embereket megnyerni. 
  • Akik szeretnek eladni, ennek a módját megtervezni. 
  • Akik számára a szervezés, az utazás, a kapcsolatok építése érdekes elfoglaltság. 

 

Nemzetközi gazdálkodás alapszak 

 Akik szeretnének betekintést nyerni a nemzetközi piac tevékenységébe és a világkereskedelembe, számukra a nemzetközi gazdálkodás szak a legmegfelelőbb.  

Ezen a szakon olyan szakmai ismeretekre tehetnek szert a hallgatók, mely felkészít őket a nemzetközi vállalati környezetben való sikeres működésre. Fő célunk, hogy a nálunk végzett hallgatók a hazai és a Magyarországon működő nemzetközi vállalatoknál is biztos háttérrel tudjanak elhelyezkedni. 

A képzés során a diákok megismerkedhetnek azokkal a nemzetközi intézményekkel és szervezetekkel, melyek hatnak a világkereskedelemre, és azokkal a szakpolitikákkal, melyek szabályozzák a versenykörülményeket az Európai Unión belül és kívül.  

Itt már olyan nagyobb tömegű áruszállítással is foglalkoznak a hallgatók, mint a tengeri és légi szállítás, de az országon belüli vasúti szállítás is terítékre kerül. Számos olyan nemzetközi áruforgalommal foglalkozó vállalattal állunk kapcsolatban, melyek telephelye gyakran szolgál gyakorlati óráink helyszínéül.  

A szak nemzetközi jellege révén az idegennyelv elengedhetetlen fontosságú. Nálunk a tantervbe be van építve négy félév idegennyelv oktatás, ami kevés más intézményben jellemző.  

Kiknek a jelentkezését várjuk a szakra? 

  • Akik érdeklődnek a nemzetközi gazdasági folyamatok összefüggésrendszere iránt. 
  • Akik szeretnék ismerni a vállalatok működését befolyásoló nemzetközi intézményrendszer működését (EU, WTO). 
  • Akik szeretnék átlátni a nemzetközi nagyvállalatok működési környezetét. 
  • Akik információkat akarnak szerezni arról, hogy a kisvállalatok hogyan képesek megjelenni a nemzetközi piacon és lehetnek eredményesek az EU egységes piacán. 
  • Akik külföldön is szeretnének tanulni és szakmai gyakorlatukat is más országban töltenék el. 
  • Akik idegen nyelvet is szeretnének használni munkájuk során. 

  

Turizmus-vendéglátás alapszak  

Erre a szakra többségében olyan hallgatók jelentkeznek, akik szeretik a történelmet, érdekli őket az egyes országok, kiváltképp Magyarország nevezetességei és természeti kincsei, és kedvenc időtöltésük az utazás. 

Ezen a területen is fontos szerepe van a marketingnek, de itt nem egy kézzel fogható terméket, hanem turisztikai látványosságokat kell eladni. A szakon nagy szerepe van a gasztronómiának, és ehhez külföldi tanulmányutakat is biztosítunk, hogy a nemzetközi hagyományokba és trendekbe is betekintést nyerhessenek a diákok.  

A szállodaüzemeltetés megismerése is fontos részét képezi a turizmus-vendéglátás szaknak, emellett a rendezvényszervezés fortélyai is elsajátítható nálunk. A konferenciaszervezésen túl szabadidős rendezvényekbe, sőt még az esküvőszervezésbe is belekóstolhatnak az érdeklődők.   

Büszkék vagyunk rá, hogy egy hat tantárgyas, várak és kastélyok témájában létrejött specializáció is helyet kapott a tantervben, melynek keretében ezeknek a helyeknek az értékesítése, működtetése, ehhez kötődő marketing is a tananyag részét képezik.  

 Turizmus-vendéglátás szakon is fontos az idegennyelvi képzés, ezért itt is négy félév idegennyelv oktatás került be a tantervbe.  

 Kiknek a jelentkezését várjuk a szakra? 

  • Akik olyan szektorban szeretnének dolgozni, ami mindig változik. 
  • Akik a szakmában aktívan dolgozó szakemberektől szeretnének tanulni. 
  • Akik egy kiemelten gyakorlatközeli képzésben szeretnének részt venni és versenyképes tudásra szeretnének szert tenni. 
  • Akik szeretnének részt venni az egyetemen zajló rendezvények szervezésében. 
  • Akik külföldön is szeretnének tanulni és szakmai gyakorlatukat is más országban töltenék el. 
  • Akik idegen nyelvet is szeretnének használni munkájuk során. 

 

 

Oldalunk cookie-kat („sütiket”) használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat.
További információ itt.
Elfogadom


Hallgatói felület Oktatói felület

Duális képzések

A duális képzési forma olyan, a felsőoktatás és a gazdasági szereplők együttműködésével megvalósuló speciális gyakorlatorientált felsőoktatási képzés, melynek során a hallgatók már képzési idejük alatt közvetlenül megismerhetik a munka világát, részesévé válhatnak a munkafolyamatoknak, valamint a hagyományos képzésekhez képest jóval több időt tölthetnek a szakmai kompetenciák gyakorlásával.

Bővebben